RSS
Fix_Left

Keychain Love

dah siap dalam 12 biji keychain kot. ni dia sebahagiannya...taaraaa...

satu malam aku akan jahit paling byk pun 5biji. dah 3 malam aku ngadap mende ni. mende ni dah siap gunting dah sebelum ni. rujuk entry aku yang ini. dan baru2 ni aje aku nak mulakan balik. dah dapat semangat baru. hehe.

bila dah banyak2 macam sayang pulak nak bagi orang. hehe.
hanya yang datang majlis kahwin aku je yang dapat nanti. hehehehe.
buat sendiri tau.

cara2 nak buat senang je. 

sediakan je bahan:

kain felt keras atau lembut.
keychain.
fiber atau kapas.
reben.
jarum.
benang.
butang or manik or brad untuk hiasan.

cara-cara:
1. lukis gambar love atas kain felt. or nak lukis apa2 pun. terpulang. pas tu gunting.
jadilah macam ni. setiap keychain memerlukan dua lapis. satu depan dan satu belakang.
yang dah siap gunting
 2. pas tu jahitkan butang or manik or brad kat kain felt yang dah dipotong tadi kat dua2 belah bahagian.seperti gambar alamak gambar tak ade. jahit ikut kekreatifan masing2 la ye.
jahitkan butang untuk hiasan

3. gunting reben kecik macam dalam gambar kat bawah tu dan jahit kat dalam kain felt(bahagian dalam kain felt) or mana2 tempat yang korang nak buat tempat gantung tu. masukkan sekali ring keychain itu.
reben kecil dan ring keychain
4. jahit tepi2 kain felt itu supaya ianya bercantum.
jahitan apa aku tak ingat nama dia.yang ni bahagian belakang

yang ini bahagian depan

5. bila dah hampir siap menjahit. masukkan fiber atau kapas. then jahit semula sampai abis. 

6. dah siap. hehe

selamat mencuba. aku akan sedaya upaya upload gambar lain kali ye. hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 - 2 - 2013

akhirnya semuanya berjalan lancar. syukur. cincin dah selamat dah aku pakai. taraaa...

pas ni step seterusnye. semoga semuanya dipercepatkan dan dipermudahkan. amiin. layan gambo je la..tehee..
dari pihak lelaki kepada perempuan. 

dari pihak perempuan kepada lelaki.
family pihak si lelaki.

family si pihak perempuan. ada campur yg lekaki sikit. tehee
dah..sekian. tu je la gambonye. yg penting2 saja. thanks kepada yang datang. to my bff.. thanks for the cake. nyummy2. hehe..

sedap uol kek ni. nak lagi!!!

kite doakan my bff pulak pas ni..amiin..
p/s: majlis ni nampak simple dan nice kan? tehee...tenkiu mak! love u!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS