RSS

30 April 2012

Gongak

wey, nak tahu tak? tadi kan aku pegi keje jalan smooth je. best gileeeee wa cakap lu. ops! hehe. biasa la. bila public holiday jatuh pada hari selasa. isnin mesti gongak. ikutkan hati aku. aku pun nak cuti gak isnin ni. tapi aku fikir. aku ni baru je keje. tak kan dah nak minta cuti. aku kena tunjukkan prestasi yang baik. hoho. baik kan aku? hehe

ok. tu je aku nak bagitahu korang semua. haha. 

p/s: anas mentor tu cute pulak aku tengok. haha

26 April 2012

Nervous

eh hari khamis? cepat. bagus! tehee. esok dah jumaat. dan esok waktu bekerja automatik jadi sekejap je. hoho. eh korang tak rasa gitu ek? ok. fine.

kenapa aku rasa minggu ni macam pendek. sebab minggu ni minggu UAT untuk projek aku ni. apa itu UAT? UAT stand for User Acceptance Test. that means errr...ah! maksudnya aku kena present macam yang kat kelas tu. contoh, macam korang present projek akhir korang depan penilai. bezanya waktu kerja kita present depan User la. sama ada depa ni puas hati ke idok. if idok, kita repair. tapi yang termasuk dalam skop sahaja. if luar skop, maaf ye kakak abang pacik macik kami tak dapat nak layan. aku ni dah la baru dalam arena ni. so, ada la perasaan gugup@nervous. even, kita jumpa depa ni hari-hari. tetap rasa macam nak pengsan bila present.

dan yang lagi tak bestnya. semalam buat uat dekat tv besar sikit dari monitor. cukupla  untuk 5 orang nak tengok. tapi user yang hadir 1 je. penonton lain adalah dari Jabatan IT. sepatutnya user dari Jabatan Bangunan. eh korang ni. aku cerita panjang2 ni paham tak? ok nevermind my dear. aku just nak share kegusaran aku saat ini. disebabkan semalam user tak cukup. maka, hari ini kena buat sekali lagi. tapi kali ini, i'm alone. err...forever alone. haha. semalam ada bos and partner. so depa boleh la backup apa2 yang patut. hari ini tak ada sapa nak backup ataupun makeup. err. so. please give me some spirit to do this. hehe..

maka. masa pun sudah hampir tiba. aargh! tuhan tolong..lembutkan hati dia..(nyanyi macam dira)..

p/s 1: semalam join perhimpunan malam pendekar. sayangnya aku tak pakai uniform. if tak mesti leh join buat persembahan. tak apa. aku tengok dari atas. hehe..

p/s 2: kami bertentang mata semalam. hey! i cair tengok u la..hehe

24 April 2012

Bersih

hai kawan-kawan! everyday and every time i will update my blog as long i have an idea. muehehe .

so apa pulak kali ni? bersih? ya. bersih. clean! bukan aku nak sentuh pasal demonstrasi ke apa ke. bukan juga pasal PTPTN. i'm not interested with that. 

bersih adalah sebahagian daripada iman. rite? maka, marilah kita menjaga kebersihan walau dimana juga kita berada. jangan memandang remeh tentang kebersihan. 

jika bersih, semua kerja akan dilakukan dengan selesa. bersih dan wangi. lagi selesa. hehe.. 

ok. itu sahaja. put the smile on ur face~ er...hehehe

p/s: keyword kali ini adalah bersih!

23 April 2012

RMK

mari kawan-kawan semua. baca entry aku yang ini. hehe. hari ini hari isnin maka mood keje suam2 kuku je kan. haha. aku pun sama. even, partner aku datang tadi pun dia tak banyak cakap. so, aku pun senyap je la. monday mood. hey. aku baru nak guna dashboard yang baru ni. ketinggalan betul aku. haha.

minggu lepas, partner aku ni dia ada tanya sal RMK. FYI, dia dari India. so, bila dia tanya pasal itu sepatutnya aku boleh jawab dengan jayanya. simple je soalan dia. RMK ke berapa sekarang. aku teragak2. dia dengan yakin jawab RMK10 dah skang. aku terus google ke. ye betul. dan2 tu la jugak aku nak baca pasal RMK10 tu. haha. segala perbualan dalam english. english aku biasa la. hancur!

kesimpulan dari cerita aku ni. jangan sampai anda tidak tahu hal2 yang senang begini. hehehe.

p/s: semua orang buat hal masing-masing. aku pun documentation dah siap. maka, relex sekejap.

20 April 2012

Hey You!

lama aku tak membebel kat sini. eh lama ke? haha. baru dapat password wireless. so,memang laju aku tekan blog aku ni. ikut hati,hari-hari nak update blog. tapi,tiap kali aku tekan new post. aku pandang je. tenung sampai tembus kot. tehe.

ni cheq nak habaq mai ni. aku macam nak sambung belajar la. apa pandangan kawan-kawan?plan macam ni, lepas habis contract kerja , aku sambung belajar. tak jauh. UTeM je. haha. macam layak je aku ni. haha. aku dah tengok syarat2nya. ikutkan lepas. tapi aku risau aku tak dapat bawa. ok. yang ni tolak tepi dulu.

semalam aku fikri fikir punya fikir. aku rasa boleh ke aku duduk lama kat KL ni? kena buat semua sendiri. macam nak suruh mak datang sini. boleh tidur peluk-peluk. haha. yang bestnya duduk sendiri ni, berat badan aku dah semakin kurang. agak-agak hujung tahun ini boleh tak aku pakai kebaya? haha.

sebenarnya apa yang aku nak taip entah kat sini. tak ada motif langsung. so.terima kasih la kerana membaca. tehee.

p/s: macam2 aku fikir sampai tak terfikir.sekian

16 April 2012

Hero Lagenda

hai kawan2.. cenyum~

sebelum ni aku ada post entry pasal si dia kan. ini ada lah lanjutan dari entry tersebut. haha.si dia ni hitam manis. dia start dari J. hehe. guess what..come on...let's guess..
|
|
|
|
|
ok. taadaaaa...

 



ini lah dia. abaikan kotak yang ada kat tayar tu. haha..

ini lah dia sidia yang selalu menemankan aku untuk meng explore jalan kat KL yang 'fun' ni. walaupun hanya motor. ianya sangat berguna.even orang lain akan lebih memandang kereta. aku tetap memandang motor. haha. moto ni dah lama dah aku aim. err..aku suka yangmahal YAMAHa je. haha.lepas ni dalam setahun dari sekarang. maybe aku akan beli kereta pulak. eh..nanti la dulu. kereta mahal la. hehe.

maklumat lanjut mengenai motor aku.

no plat: JNL 1651
kaler : hitam campur warga emas2 sikit.
tayar: ada 2 je. xde lebih.
status: sudah berpunya..
tarikh berpunya: 28 Feb 2012.(nasib baik 28 Feb, kalau 29 Feb xdapat nak anniversary tiap2 tahun.haha)
minuman kegemaran: minyak petrol ron 95. 97 xmampu sgt.
makanan kegemaran: setakat ni xsuka makan apa2 lagi.
hobi: suluh jalan.
cita2: nak jadi macam tranformers.
falsampah: jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.

p/s: lama perap~

06 April 2012

Kembali Senyum

hai. saya sudah kembali senyum. ingat tak entry sal salary tu? ye. bagus. ok. saya sudah tersenyum ye. hehe.

dan. tidak lama pun senyum selepas membayar semua hutang2. haha.

rekod bulan lepas tak penah seminggu pun aku miss balik kampung. agak2 bulan ni dapat kekalkan rekod tak? haha

ok. minggu ni balik. 

belum berhujung minggu di KL lagi. mean sejak aku duduk umah sewa. 

p/s: i have no story to tell u ll bout my work. they are sooo...hmm...quite boring~

04 April 2012

Tag Dari Cik Mija

Yay kena tag! amik kau! nah. cik mija yang bagi. ekceli dia bagi semalam. hari ini aku baru dapat buat. hehe. 

sebelum itu. ada syarat2nye. syaratnya adalah  seperti berikut : (ceh skema ayat aku ni) 
  • tak boleh tag orang yg sama
  • harus meletakkan syarat-syarat ini di entry 
  • pastikan mereka semua tahu mereka suda d'tag ;)
  • ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri bkn org lain ok..
  • jawab semua soalan yang diberi oleh manusia yang tag anda itu dan selepas itu anda pula kena mencipta 11 soalan lain untuk org lain yg anda ingin tag..ada paham, kalau xpaham buat-buat paham aje la k...hehe
 ok. lets me start with 11 things about me k.

1. aku merupakan anak pertama dari 4 err ke 6 ek adik beradik. bilangan itu tidak penting. yang penting aku anak pertama. aku la yang berkuasa..muahahaha! *krik..krik*
2. tidak cerewat tentang makanan dan minuman.
3. suka aktiviti lasak. tapi tengok juga aktiviti tu macammana.
4. konon2 nampak berani la. padahal sebenarnya penakut yang amat. 
5. tak suka tido tutup lampu. err..nak tutup lampu boleh..asalkan ada cahaya sikit yang masuk. hehe.
6. suka pandu kete and moto lelaju. tapi dijalan yang lengang sahaja. er..mak sal speed trap tu nanti2 bayar boleh? *dush*  kena hempap batu
7. suka kaler yang ceria2 sahaja. warna hitam? eeer...warna ke tu? 
8. suka cakap merapu. kadang2 mende yang entah apa2. kesimpulannya suka bebel bukan2 la.
9. aku hitam orangnya. tak sehitam bontot kuali. tapi lagi hitam. erk!
10. suka ketawa terbahak2. baru best.
11. suka tengok lelaki hensem. ok babai.

ok. finish already about 11 things about me. now its time to answer question from cik mija.

apa perkara yang anda lakukan apabila anda sedang bersedih?
aku jarang sedih. tapi bila sedih aku nangis je la. haha.  setel.

apa sifat buruk anda yg dari dulu lagi xboleh nk ubah?
blur. asyik blur je bila orang lain terangkan. ok. mende ni sampai ke tempat kerja still tak boleh berubah.
perkara apa yg dapat mengembirakan hari-hari anda?
setakat ni perkara yang mengembirakan adalah time dapat gaji. muahahaha.
zaman belajar or zaman bekerja yg best & kenapa best?
bagi aku dua2 ada yang best and yang tak bestnya. tapi dari segi kawan2. aku suka masa zaman belajar. tak de sapa yang nak tunjuk pandai. masa keje semua nak tunjuk pandai. then, sapa yang nak jadi tak pandai?
tempat yang paling anda teringin nak pergi?
mekah.
5 perkara yg anda tidak suka?
1.lelaki bertindik.2.lipat baju kurung.3.kete tak bagi signal.4.asap kenderaan.5.orang kol time aku nga buang air.
anda anak ke-berapa di dalam family?
anak pertama.
apa pandangan anda tentang remaja zaman sekarang?
remaja? pandangan aku kabur. err...semakin kurang kasih sayang mungkin.

jika diberi peluang bercuti, kemana anda hendak pergi?
dalam malaysia cukup la. er..mana ye. memandangkan aku dok selatan tanah air. aku nak ke Pulau Tioman. dengar kata tempat tu best!
lagu apa yang anda minat & ada cerita disebalik nya? kisah cinta ke?hehe
aku suka lagu harmoni cinta by gita gutawa. rentak dia merdu. erk. teringat kat piano kalau dengar lagu ni. piano???haha
apa tittle ada sekarang single? married? in relationship? o complicated :)
masih belum kawin lagi.

ok done!

now i want to tag my kazen,izzati, my kazen,ila and my sister,yan.
soalannya adalah:
1. makanan yang paling sedap penah makan?
2. sapa paling nakal dalam adik beradik?
3. genre yang macam mana menjadi pilihan bila tengok movie?
4. plan nak kawin masa umo berapa?
5. cita2 masa sekolah?
6. perkara yang membosankan adalah?
7. apa yang menjadi keutamaan sekarang?
8. celik dari bangun apa yang korang buat?
9. masakan apa yang paling expert dimasak?
10. suka kereta ke suka motor?model apa?
11. perkara yang membuatkan anda senyum sampai ke telinga adalah?

ok korang jawab ye..aku nak chow.daaa~

03 April 2012

Hari Ini Hari Lahir Dia

3 haribulan April. besday dia. sejak 2008 aku tak penah lupa sampai sekarang. kepada dia. hepi birthday yang ke 27! cepat sikit kawin. lepas ni saya menyusul. atau awak nak kawin dengan saya?muahaha. edisi gatal. hehe. 

itu sahaja untuk entry kali ini. khas untuk dia yang berada di Kuantan sekarang.

p/s: he not handsome but he was stole my heart~ cis!apa punye ayat nih?jiwang aaa