RSS

13 December 2011

Serius Bosan

bukan senang nak dapat keje skang ni. dan bukan senang nak dapat keje yang menepati citarasa diri kita sendiri. serius aku cakap. keje aku senang. waktu pun keje pun ok. tapi bosan sangat. ok. biasa la kan. nama pun keje. 

itu sahaja dari saya. sekian terima kasih. cuma nak bagitau. aku nak kerja cikgu sebab banyak cuti. so. sedang berusaha untuk menjadi cikgu. hoho. itu sahaja. sekian terima kasih.

01 December 2011

Kerja Dengan Mereka

akhirnya aku dapat keje juga. walaupun sebagai kerani. aku tak kisah. sebab dekat dengan family. itu yang penting. hehe. waktu kerja jam 9 pagi dan balik jam 6 petang. sabtu pun kerja juga. tapi setengah hari. bagi aku waktu kerja ok je. tak ada masalah. cuma.... apa yang aku rasa bosan adalah tak ada kawan melayu disitu. semua cina. dan wanita. haha. harapnya aku boleh la bertahan kurang2 pun dalam 6 bulan kat situ.huhu. ok thats all. 


note: aku suka bila mereka suruh aku keluar p mana2. sebab aku boleh bawak motor lambat2 makan angin..hehe

16 November 2011

Snap..Snap..

sejak akhir2 ni aku suka snap2 guna kamera macik aku. haha. dan aku berazam nak beli satu. yang seken pun jadila.. muahaha. antara percubaan aku adalah seperi di bawah ini. taraaaa...


pre konvo 1.
pre konvo 2.

pre konvo 3.
 gambar di atas adalah sebelum real konvo. kitorang ada buat konon2 shoot. lokasi kat taman seribu bunga. test2 je banyak juga shoot. tapi ni je la yang aku letak.

at afamosa punya dinding.

aku suka kombinasi kaler dia.hehe

at dataran pahlawan.

beg konvo aku dengan bear yang wani bagi.hehe

rakan yang banyak bantu aku dalam arena shoot menshoot ni. hoho

08 November 2011

Sawahring

5 November ari tu aku pegi shoot. sawahring! korang tau kat mana? kat johor. daerah ledang. yang dulunya adalah daerah muar. aku ni baru2 je nak belajar shoot. pernah la jugak pegi bengkel dari canon. tapi sijil tu atas nama makcik aku. ilmunya. aku yang dapat sebab aku yang pergi. hoho. masalahanya aku ni cepat lupa. banyak2 yang aku belajar tu, hanya 1/10 je melekat kat otak. 

tak yah cakap banyak. aku tepekkan je la gambarnya. 

bangau terbang!

bayang2

pokok kelapa
ini je la yang aku rasa gambar terbaik. walaupun ianya simple. tapi ok la kan. bagi aku yang masih baru ianya ok kot. tehee.

notakaki:pas ni aku update gambar yang aku rasa aku suka dengan canon 550D makcik aku...

02 November 2011

Lelaki Yang Hensem Adalah....

salam semua~~ today i want to post about handsome..hoho. ramai yang hensem2 kat dunia ni, tapi pada pendapat aku. lelaki yang betul2 hensem dari pandangan mata aku adalah...taraaa

lelaki yang tak tinggal solat.kenapa ek aku cakap camtu. sebab tak guna juga kalau dia hensem tapi dia buat endah tak endah je pasal solat. ok la..ada jugak yang jenis lambat2 solat. yang penting dia solat kan. yang lagi penting dia ingat Allah.

seterusnya lelaki yang hensem adalah lelaki yang tak merokok. haha. seyes ni. lelaki yang tak merokok akan mempunyai wajah yang bersih. erk. yeke. iye la kot. hoho. bibir orang yang tak merokok nampak lebih sekso seksi you..ouch~

and point last. lelaki yang hensem adalah lelaki yang suka bersenam. bersenam akan menguatkan badan. dan akan nampak lebih sihat dan segar. hehe..

ok. ada sapa2 yang memenuhi ciri2 diatas? teheee..ada sapa2 yang membangkang tak? ini cume pendapat aku je.

notakaki: walaupun dia hensem kalau dia merokok pun macam tak berseri je wajah. aku mencari nur~~~!hoho

17 October 2011

Dah Boleh Kira Hari

isnin. lagi 5hari. persediaan. cuma baju dan kasut sahaja. yang lain2 belum fikir lagi. sekian..

notakaki: harap2 semua berjalan lancar~

07 October 2011

Agak2 Dah Berapa Banyak Dah Aku Makan

terus menuju ke point sebenar..sana sini orang kata itu tak halal,ini tak halal.itu ada kandungan babi..ini ada lemak babi.ok aku terima semua itu. dan lepas aku akan tak makan la itu semua. tapi bila fikir2 semula, dulu kan aku makan. maka dah ada bapa banyak babi dalam badan aku nih. astagfirullah..

maka, jika semua itu tak boleh makan..kita makan aje la buah-buahan yang segar2 dari ladang. tehee..

p/s:hanya Allah yang tahu...

02 October 2011

Kita Ada Ikan Biru

hello sayang2 semua. tehe. just straight forward ok. jumaat lepas aku beli ikan. ikan laga. baru2 nak bela ikan. untuk permulaan aku beli ikan laga dulu. cari ikan with my sazzy kat bukit gambir. dari dia la aku tercetus nak bela ikan. macam tenang je tengok ikan ni. dia pun beli ikan juga. dia dah ada banyak ikan. and ada akuarium besar. aku belom mampu lagi nak beli yang besar. beli yg comel2 je. hehe. masa beli ngan dia aku beli yang ni.
umah ikan untuk malam pertama
then semalam aku p jalan2 kat tesco ngan family aku. jumpa plak umah kaca untuk ikan biru aku tu. maka tanpa pikir panjang terus beli. harga ok la juga. rm5 kat kedai rm5. then mak aku suh tambah bunga plastik. ah. beli je la. mak aku yang punya duit. then sampai umah terus tukar umah tuk ikan aku. maka malam td dia duk umah kaca la. nampak besar ikan aku.tehee

see..ada bunga tau..

ikan biru aku dari pandangan atas

nampak besar kan...hehe
jadi lepas ni aku plan nak beli ikan lagi letak kat umah biasa dulu...then dah besar sikit baru aku beli akuriunm besar sikit..hehe..nampaknya mak aku menyokong sepenuhnya atas niat aku ni. hehe

p/s: kalau nak bandingkan ikan ngn kucing. ikan lagi senang nak jaga kot, tehee

14 September 2011

Sabtu & Ahad Yang Sangat Pantas Berlalu

sabtu dan ahad yang lepas iaitu bersamaan 10hb september 2011 dan 11hb september 2011 aku bersama-sama famili aku pergi berjalan-jalan. yang sebenarnya hantar adik aku ke USM,penang. perjalanan bermula sabtu petang, jam 5.30petang bergerak dari rumah atok di serom 2B. yang menyertai aktiviti ini adalah aku, mak, adik jijah, abang gaban dan sudah semestinya budak gembeng, yan. 

check point pertama rumah pakcik aku kat taman keramat permai,KL. sampai dalam jam 8.10malam. walaupun agak penat. mak ajak jalan-jalan. mak cakap " mak teringin nak naik LRT". maka lepas solat magrib kami siap-siap untuk berjalan-jalan sekitar KL. tapi tidak la sekitar sangat. memandangkan yan nak cari capal tuk perbarisan merdeka dia. kami memutuskan untuk ke masjid jamek. maka, kami pun bergerak dari stesen LRT setiawangsa - masjid jamek, dengan harga rm2 seorang. sampai sana dalam jam 915malam. banyak kedai dah tutup. last-last cari kat mydin je. yang aku rasa kalau cari kat melaka pun boleh. huh! bajet kul10 dah balik. tapi betapa pantasnya kami. kul 10malam dah sampai rumah pakcik aku semula. pantas tak pantas. siap beli satey yang harga secocok 60sen. glup! teringin punya pasal beli la jugak. sampai je rumah. hujan turun selebat lebatnya. syukur dah sampai rumah.

aktiviti tidur dan esoknya kami bangun jam 5pagi tuk meneruskan perjalanan ke penang. sepantas kilat kul530 dah siap dan kami berangkat ke destinasi asal. tak banyak perkara yang berlaku. hanya dengkuran yang aku dengar. nasib baik ada mak aku temankan aku. kalau tak memang dengan aku sekali join. sebelum sampai ke penang, lebih kurang 3 tempat juga kami berhenti. iaitu, berhenti solat subuh & sarapan, berhenti untuk buang segala-gala air,berhenti isi minyak. ha cukup la tu 3. sampai penang dalam jam 11 pagi. 

setibanya kami di penang terus ikut signboard USM. sememangnya aku sudah hampir 3 atau 4 kali ke sana. tapi masih tak ingat jalan. cuma yang latest ni aku sudah tahu jalan pintas ke USM tanpa ikut signboard USM. eh itu yan yang cakap. kata pintas. tapi kami cari jalan tu tak macam pintas pun. after that, dah siap-siap punggah barang yan masuk hostel. seret dia sekali pergi jalan-jalan cari jeruk. ya. itulah tujuan asal aku nak hantar dia ke USM. jeruk! aku nak makan jeruk banyak-banyak. tapi duit cukup-cukup tuk aku sorang. yang mengirimkan jeruk mungkin lupa untuk bagi money kepada kami. maka, dahalukan money aku & mak aku. 

dah agak-agak beli jeruk stok setengah bulan. kami pun balik. hantar yan ke hostel dulu. sempat la juga gaduh-gaduh cari jalan keluar nak ke USM. tapi biasa la. pakar redah ni takkan berputus asa ok. dah sampai hostel yan rasa macam sedih la pulak. tapi bila mengenangkan perangai dia yang gedik-gedik tu rasa nak cepat-cepat nak tinggalkan dia. haha. 

jam 130petang kami berangkat pulang ke johor. sepanjang perjalanan pulang tiada perkara yang best yang boleh dikongsikan. semuanya kepenatan maka tidur sepanjang perjalanan. cuma aku yang jadi supir ni tahan ngantuk je la. sempat la jugak aku makan jalan orang sebelah. nasib baik tak kene hon. hoho. sampai serom jam 10 malam. sekian itu sahaja ceritanya. 

notakaki1:saje taip macam budak2 sebab aku kan masih budak. muehehe..

notakaki2:tiada gambar kerana sepanjang perjalanan kami hanya menikmati dengan mata. hoho

06 September 2011

raya dan duit raya

selamat hari raya aidilfitri~~ masih raya lagi kan? dah seminggu raya. banyak rumah tak yang korang dah pergi? banyak dapat duit raya? hoho. masih releven kah duit raya untuk korang? teeheee. 

aku sejak2 dah meningkat usia ni. tak kisah sangat pun dapat ke tak duit raya. tapi lau orang bagi memang suka je. haha. 

raya tahun ni kami sefamily beraya kat umah atok aku kat serom 2. best woo. umah baru la katakan. yang sebenarnya rumah lama jugak. habis solat raya semua berkumpul dan makan. hehe. selepas itu masa untuk sesi fotografi. memandangkan kamera telah di upgradekan, maka sia2 la je la tidak digunakan kan? hoho. hasilnya nah. lihatlah. 
ni la antara family besar belah mak aku. family mak ana n uncle edy je tak de

semua sepupu aku. dua orang je lelaki kan. kami semua masih single mingle. hoho
selesai bergambar. kitroang buat sesi bergambar outdoor plak. banyak kot. tapi kami sepakat memilih gambar ini sebagai photo of the year.
watak utama adalah duit singgit tu.

lepas tu selesai kitorang lepak kat umah atok yang baru tu. seyes syok wo lepak kat umah baru atok. hehehe.

sekian untuk cerita raya kali ini. 

notakaki: reason aku dah lama tak update tidak diketahui. mungkin terlalu sibuk mencari rezeki dibulan puasa hari tu. ditambah pula duduk umah yang takde internet hehe. 

18 July 2011

Ada Yang Peduli Ke?

wahai pembaca sekalian. sedarkah kamu semua bahawa ada yang sedang memerhatikan kamu. apa2 yang kamu lakukan semua diperhatikan dan akan dicatat oleh malaikat. maka berbuat baiklah kamu.

pernahkah kamu menerima kritikan-kritikan? pujian? aku? sudah tentu lebih banyak menerima kritikan dari pujian. kerana aku tidak la sebagus kamu semua. tapi itu tandakan mereka pedulikan kita. jika tidak, mereka tidak akan mengkritik kita. pujian? jarang sekali aku mendapat pujian. oh itu tidak menjadi masalah bagi aku. 

aku mengganggap kejadian yang buruk bagi aku pada hari ini adalah balasan kepada aku kerana menjadi hamba yang tidak pernah bersyukur pada masa lalu. 

jadi. ada yang peduli sama kamu? walaupun aku selalu dikatakan syok sendiri. ada aku kisah? kenapa mereka selalu mencari salah orang lain. mereka tidak pernah buat salah ya? macam sampahkah aku? oh mungkin jika dikira baunya sama saja kot. kerana aku lupa nak beli deodorant yang baru bulan ini kerana yang lama sudah habis. 

hilang harta benda tidak mengapa. jangan hilang pertimbangan. padah jadinya. maka bersabarlah. semua ini ada hikmahnya. jika mereka tidak peduli sama kita. kan kita masih ada Allah. baru bagi dugaan sikit dah melenting macam esok tak ada lagi. 

pesanan dari aku, jangan kita selalu mencari salah orang lain. tapi lihat la diri kita pada masa lalu. mungkin pada masa lalu kita pernah buat salah kat orang lain yang kita tak sedar. 

nota kaki busuk: macam ada suara2 jahat  yang bisik2 kat telinga aku bahawa kamu semua tak sayang aku. tapi ketahuilah kamu. aku tak percaya suara itu. aku tahu kamu semua sayang aku kan?aku juga punya keluarga yang sangat sayang sama aku.

aku sayang mereka.

mak aku dah kurus

14 July 2011

Kenapa Berat Badan Aku Sangat Berat?

apa korang buat kalau bosan2? jalan2? anyam ketupat? cuci mata dengan eyemore? berjoget2? menyanyi?atau apa2 je yang buat bosan tu jadi tak bosan? 

ok aku pilih. makan. kenapa? sebab kalau makan tak perlu keluar duit yang banyak. just masak je kat rumah dan buat je la apa2 yang patut. then dah siap masak, makan la. apa? ada jugak benda lain yang tak yah keluarkan duit? ye betul tu. jadi apa istimewanya makan ni? sebab bila makan, aku tak ingat apa2 dah. just makan.makan,n makan. 

dulu masa aku sekolah2 dulu. aku boleh la dikatakan kurus jugak. berat aku maintain 45 kg. tapi sejak aku dah meningkat umur ke 20 an. berat badan aku semakin naik sejajar dengan umur aku. ini semua gara2 bila bosan aku makan. makan pulak benda2 yang banyak kolestrol pulak tu. masa sekolah tak tau pun apa itu mcdonald,apa itu marrybrown,apa itu A&W, apa itu burger king. tapi aku cume tau KFC je. tu pun jarang2 dapat makan. kalau ada adikberadik aku yang dapat keputusan yang cemerlang baru la dapat makan. tapi sejak2 aku merantau jauh.(jauh la sangat melaka tu) aku dah kenal apa itu semua. maka bila ada duit aku akan makan itu semua dengan berselera sangat2. hasilnya dari 45kg ke 65 kg dalam masa dalam 7 tahun. muahaha. 

lagi satu kenapa aku jadi macam ni. dulu masa sekolah aku tak didedahkan makan kat luar. makan masakan mak atau atok perempuan aku je. jadi masakan di rumah tiada apa bahan tambahan seperti ajinomoto. bila aku belajar jauh ni. tak de sapa pun nak masak, dok hostel mana leh masak sendiri. maka makan diluar la. makanan kat luar pulak ada bahan tambahan  yang boleh menambahkan selera aku makan. jadi? ha..jadi besar la. 

duduk kat rumah ni aku kembali macam zaman2 sekolah2 dulu. makan kat rumah. masak sikit2 je. sebab tak de orang nak makan. aku akan maintain kan berat badan dan kalau boleh aku nak kurangkan. dari 65 jadi 60 dalam masa setahun. hahaha. hey. 1kg pun dah terseksa nak kurangkan tau. inikan pulak nak kutangkan 5kg. 

jadi apa usaha aku? aku akan....haahahaha...ha ni la masalahnya. aku dah cuba turun naik tangga umah aku setiap hari. tapi tetap tak turun2. haha. 

motif? tak de pun. cuma nak btau kat korang dulu aku sekolah aku kurus. skang aku dah gemuk. the end. hahaha


p/s: lom ada lelaki yang boleh buat ak sayang gila2 macam aku sayang orang tu dulu. haha. ok abaikan pesanan ini ek.

05 July 2011

Jodoh

apa perasaan korang kalau lelaki yang kamu nikah sebulan yang lalu meninggal dunia dan lebih sadis lagi kamu mengandung? ok just nak kongsi ini sahaja.. eh ada lagi sikit je..read more ek..

Setelah Beberapa Kali Pergi Interview

halo semua. (disebabkan aku taip post ni pagi, maka...) morning~~~! korang semua apa khabar? sihat ? apa terlebih sihat? bagus la tu. 

so apa cerita ni? ni la aku nak cerita ni. kalau nak cerita sal interview lebih2 pun aku tak pandai. setakat ni aku dah pergi interview 4 kali. 2 dari jobstreet,1 dari kawan, n satu lagi jabatan kemas. tapi setakat ni satu pun tak dapat. bak kata jambu maharajalawak " apa pun tak boleh" haha.

27 June 2011

Ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara

assalammualaikum..(wah baik aku hari ni)...

just pendek je entry kali ni.. jom kita sama2 ingat 5 perkara sebelum 5 perkara. apa dia 5 perkara itu? ha. ni la dia. jeng..jeng..jeng..


muda sebelum tua
sihat sebelum sakit

kaya sebelum miskin
lapang sebelum sempit
hidup sebelum mati

itu sahaja dari saya. 

assalammualaikum..

pesanan ringkas ini tidak ditaja oleh sapa2. sekian terima kasih.

21 June 2011

UTeM dan Kami

hoho. nampaknya aku la paling lambat nak update sal perkara yang minggu lepas. the moment come back again. hoho. 8 Jun 2011 aku ngan geng2 osmate dulu-dulu berkumpul kembali. tujuan utama adalah untuk membuat kad alumni kat UTeM. maka dengan tujuan yang suci murni ini pun kami ke sana dengan hati yang riang ria rejoice. hoho. tanpa buang masa. meh aku show gambo sikit nak. walaupun dah lama. dan kawan2 aku semua dah berkurun abad update sal mende ni. aku tetap nak update perkara yang sama ini dengan tujuan aku tak nak ketinggalan. hoho. apa lagi jom layan~~~




p/s: maaf kerana dah lama tak update. bz basuh taik kucing~~ hampeh~~

05 June 2011

Jumaat Yang Lepas

jumaat yang baru lepas kitorang iaitu aku, makcik aku, dan 2 orang lagi adik aku pergi test skill tangkap gambo. hoho. dan inilah antara hasilnya. hehe. 


dipersembahkan~~~~

arep yang senyum sampai ke telinga lepas dapat jajan

ni aku yang tangkap..nampak gelap ek..masih dalam proses belajar

adik jijah yang ganas

yang ni yan yang tangkap. aku edit sikt supaya nampak lebih best

saja je aku nak tayang muka.hoho

bunga.

pintu masuk ke masjid. pintu ni ngadap ke sungai muar

hai mak incek. nak naik tak?
wow~~ aku membaca di mana-mana sahaja
ini je yang aku rajin nak upload. ada banyak lagi. hehe. cuaca masa ni macam tak cantik sangat nak amik gambo. maka kita tukar ke sesi lain. hehe.

p/s: sambil tengok ayat2 cinta kat tv3. hoho

03 June 2011

Cik Miza Yang Baik Hati

hari ni cuaca mendung. suam2 je mood semua orang. bangun pun lambat. bangun2 tido je. terus pegi belakang bukak laptop then bukak FB. huh! hampa. campur dengan bosan. semua orang takde. jadi aku pun buat keputusan tuk pergi umah makcik aku. internet kat sana laju sikit. maka. aku datang dengan tujuan boleh download cerita korea secret garden episod 15. haha. sambil2 tu usya blog and layan arep tengok armor hero. haha. 

bila aku dah takde mood nak layan arep yang asyik dengan dunia fantasi dia. aku pun beralih ke YM. buzz kak jah. atau nama sebenarnya Nurhamizah Hazmi. aku selalu panggil kak jah@mija@mija hajmi. hoho. maka. minta tajuk blog kat dia. dia suh buat entry 'Cik Miza Yang Baik Hati'. maka. meh aku cerita mengenai cik mija ni. dia sememangnya dia baik hati. tidak dinafikan lagi. baik hati pun tak macam cik mija. haha. ok itu sahaja untuk hari ini. hehe. sekian jom terjah belog cik mija yang baik hati itu jom. klik kat sini.



p/s: aku hanya ada masa 15 minit nak update entry ni...

25 May 2011

Nur Kasih The Movie

hari sabtu yang lepas iaitu pada tarikh 21/5/2011 aku pergi tengok wayang ngan mak dan adik2 aku. firsttime kot bawak mak jalan2 tengok wayang. hehe. aku memang nak tengok cite nur kasih tu. sebelum pergi tu dah bape kali entah aku tengok kat website GSC cite tu ada pukul berapa. plan memang nak tengok malam pun. sebab siangnya mak and adik aku busy sikit. hoho. 

maka, dipendekan ceritanya, kitorang pun tengok kat GSC AEON bandaraya melaka. kebetulan terserempak ngan kak shida and yam. hehe. nasib baik aku tak tunggu lama sangat nak tengok cite tu. sampai dalam kul 7. solat magrib and makan2. sempat pulak tu pergi daiso. hehe.. beli mende ni. 



lain kali je la aku cite sal mende ni ek. hehe. movie start kul 930. semenatara tunggu snap2 gambo jap. hehe. 






ok. sekarang baru aku nak cite sikit je sal cite ni. hehe. overall cite ni agak touching jugak. aku ni jenis susah nak nangis lau tempat yang ramai orang ni. tapi bile tengok cite ni. macam nak nangis juga. tapi tak keluar pun air mata. cume bertakung je la. hoho. dalam cite ni takde watak2 yang antagonis. mengisahkan pasal adam dan nur. halangan yang dorang hadapi. aku bagi 4 bintang dari 5. hehe. kenapa 4? aku pun tak tahu. tak berani nak bg 5 la. hehe. 

akhir kata, aku sayang mak aku lebih dari aku sayang kamu semua. hehehe. babai. 



p/s: kain felt aku jadi tunggang langgang lepas tu. haha.

18 May 2011

Aku & Nasi Goreng

Ello~~~ dah makan? dah minum? dah mandi? dah cuci kereta? dah gosok baju? dah apa lagi ek? 

aku baru lepas makan. burrp~~ alhamdulillah. kenyang. makan nasi goreng lagi. 6 bulan kat Majlis Perbandaran Muar ni. 6 bulan la aku makan nasi goreng. sampaikan aku dapat gelaran Ati Nasi Goreng @ Ati NG..haha. yelah mana taknya. nasi goreng je yang kenyang. lau makan mee goreng. tengahari kena makan lagi. mee cepat lapar. aku pulak jenis cepat lapar. kalau makan nasi. tak yah lunch dah. hehe. jimat duit aku~

pas ni aku kena makan nasi kat umah je la. hari2 la aku masak nasi goreng kang~ hoho. ok aku tak de idea nak update. jari kaku.



p/s: aku dah nak abis praktikal. maka bertambahlah bilangan penggangur~~

11 May 2011

Juvana

jam kat laptop aku skang menunjukkan pukul 9.20 minit pagi. that mean. aku dah 1jam 20 minit dok depan laptop tanpa hasil yang memberangsangkan. maka aku klik kat blog kesayangan aku ni. then new post. tiba2 teringat cerita juvana kat tv3 jam 9 malam setiap isnin tu. minggu ni dah episod 3. kenapa aku tertarik tengok cite tu? cuba teka? haha. sebab aku mula minat kat pelakon yang jadi cikgu tu. cikgu yg selalu pakai spek mata hitam tu. apa ek nama dia dalam cite tu? cikgu ariffin ek? eh sama nama ngan sepupu kecik aku lak. hehe. yang dilakonkan oleh beto kusyairi. tibe2 macam minat kat dia. haha. sejak aku tengok cite kashaf imani la ni. selain itu aku nak tgk zahiril adzim. ni sebab pengaruh kawan2 aku la ni. dorang suka kat mamat tu. kan dah jangkit kat aku jugak. 

bila dah tengok episod satu nak tengok episod dua pulak. then seterusnya. maka aku pun setiap isnin kul 9 malam dah duk depan tv siap dengan air kopi ke milo ke apa2 yang ada kat dapur bawak ke depan. kalau ada lempeng ke, jemput2 ke. memang bawak sekali depan tv la. 

cite ni mengisahkan kehidupan kat sekolah budak2 jahat. eh betul ke aku ni? yelah. dorang ni semua ada buat salah. then dorang ditempatkat kat sekolah wira bakti. daim (zahiril adzim) asik kene buli je ngn botak. aku jadi benci pulak kat botak dalam cite tu. tapi adik aku plak suka plak kat botak tu. apa kes entah adik aku tu. 

apa2 hal pun. jom kita tengok cite juvana kat tv3 setiap isnin  jam 9 malam ek kawan2. hehehe. 


p/s: sambil layan lagu papa americano berulang kali~~~~

10 May 2011

Simbah Guna Asid?

hai semua! aaacchooom~~! ops. sorry. aku selsema la. sekali sebulan mesti kena. dah macam penyakit wajib setiap bulan la plak. tak tahan dengan sejuk. tapi bila panas rimas pulak. haha. pagi2 lagi dah srot sret je. sampai ada bau apa pun aku tak dapat nak detect. slumber je aku diri sebelah lori sampah. 

pagi2 lagi aku dengar MHI. ally n wardina bincang2 sal simbah asid tu. ni aku nak cerita sal simbah2 asid ni. aku tak paham senarnya apa motif penjenayah tu simbah asid kat muka orang. gila ke apa. jeles tengok orang tu cantik ke?  penjenayah tu lelaki kot . tak kan la nak jeles pulak ek. kejadian ini dah semakin menjadi2 pulak tu. 

apa2 pun kepada anda semua. berhati2 la ye. kejadian ni berlaku kat area KL. kalau boleh pakai topeng ke apa2 ke nak protect muka. hehe. gurau je. aku sendiri pun tak tau macam mana nak buat. bukan kita tahu pun siapa yang baik. dan siapa yang jahat. lagi2 la kat tempat yang ramai orang. 

kesimpulan dalam cerita ini adalah malang tidak berbau. *ada kena mengena ke?*

klik pada gambo lau nak besokan dia.
p/s: aku belom rasa tenang lagi ni.

08 May 2011

Selamat Hari Ibu

hari ini hari ahad. hari ini adalah hari ibu. bulan lima ada banyak "hari ... ". seperti hari pekerja, ahad yang lepas iaitu 1 mei. minggu ni hari ibu. next, hari guru. ketiga2 hari ini adalah melibatkan my mak juga. hehe. so. sempena hari ibu ini, saya ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada my mak, Rohani Bt A. Rahman.

disini saya ingin mendescribe mengenai mak saya. mak saya berumur 47 tahun *sambil memcongak tahun ni tolak tahun mak lahir* . mak saya merupakan seorang ibu tunggal. mak dilahirkan di kg serom 2, muar johor. anak ketiga kepada atoks saya. hehe. adik beradik mak ada 6 orang. 3 lelaki dan 3 wanita. *releven kah semua ini* . ok  mak saya mempunyai 4 orang anak yang comel2. ehe~ 3 orang gadis dan seorang teruna. 

mak saya seorang yang sangat baik dan selalu mengalah.semua kehendak anak2 mak mesti penuhi. tapi sebelum tu kena dengar bebelan dulu la. ehe~. mak juga seorang yang sangat suka ketawa. tapi itu kalau mood baik. hehe. dulu time aku kecik2. mak ajar aku ngaji. semua anak2 mak, mak sendiri yang ajar ngaji. tapi aku sorang je ngengada nak ngaji ngan orang lain. haha. konon nak ikut kawan2 la. sebab kawan2 semua ngaji ngan orang lain. last2 ngan mak jugak yang best. hehe. mak tak pernah nak marah2. kalau marah pun memang tak jalan. tapi apa yang mak suruh buat semua akan dipatuhi. untuk anak2 perempuan mungkin boleh dengan cara macam tu. tapi tidak untuk anak lelaki. ingat dulu masa aku malas nak sembahyang. mak tak lah marah teruk. entah macam mana saya leh nangis pulak sambil sembahyang dulu. hahaha. sampai sekarang saya takut nak tinggal solat. bukan sebab takut dengan mak. aku solat kerana Allah s.w.t. 

kesimpulannya. saya sayang mak saya kerana mak telah mendidik dan membesarkan kami adik beradik sehingga sekarang tanpa jemu. i love u mak. muah~ ops lupa. mak tak suka orang cium dia. hehehe. 

ini mak saya. saya sayang mak saya. 


p/s: entry ini agak skema kerana tuan belog sememangnya skema. hahahaha. 

19 April 2011

Cinta Datang Dan Pergi

halluu~ hai kawan2. eh dah macam cerita budak2 la pulak. haha. internet sejak akhir2 ni macam buat hal la. maybe mogok kot. haiyo. mood nak update blog pun tergendala lor. 

hehe. aku sejak malam tadi macam rasa bahagia je. tak tau kenapa. nak kata tengah bercinta tak jugak. nak kata ada duit kepok2 pun tak juga. mungkin sebab mimpi malam tadi kot. hehe. alangkah cute hidup ni lau mimpi malam tadi menjadi kenyataan. ce teka aku mimpi apa? haha. senarnya aku pun tak ingat sangat sal mimpi tu. haha. entah mimpi apa entah. ala2 bercinta la jugak. tapi macam samar2 je wajah lelaki itu. haha. macam kenal tapi bila tengok balik dari sudut lain, lain la pulak. sweet gitu. tapi bukan sal mimpi aku nak cerita pun. ngee~

cerita senar aku nak cerita pasal cinta. haha. cam seronok je kan tengok orang bercinta. tunang. kahwin. dapat anak. woa~ aku nak jugak. tapi bayang calon pengantin lelaki pun aku tak berapa nak nampak. bukan aku yang memilih. pengantin lelaki tu yang memilih. haha.

eh dulu aku pernah cakap malas nak pikir sal mende ni kan. tapi senarnya bila tengok kawan2 tunang, kawin, dapat anak. aku macam teringin jugak. hehe. macam lambat je lagi turn aku. macam jauh sangat je. nanti aku baru nak kawin. anak kawan2 aku dah besar. dah sekolah dah. ha cane? hehe. 

mungkin dulu aku dah puas kot bercinta. tapi biasa la cinta datang tanpa diundang. cinta pergi tanpa dipaksa. tak berkekalan pun. dulu orang bercinta. kita pun nak bercinta jugak. skang satu pun tak der. nak buat camne kan.jodoh takda la. 

sekarang~ aku dah tak boleh nak pikir,orang kawin aku pun nak kawin. sebabnya nanti jadi macam dulu jugak camne? ha. lagipun calon pun takde. nak kawin ngan sapa pun kan. dengan fizikal aku yang gemuk dan pendek dan jugak tak berapa nak ramah dengan orang yang aku tak kenal menambahkan lagi sebab aku takde calon. hehe. 

maka~kalau dah sampai jodoh jangan tunggu lama2. sekarang ni bukan takde jodoh. cuma belum ada. hehe. peace~



p/s: idea entry ni datang lepas tengok video orang kawin. hehehe

13 April 2011

Kedut?

lama betul tak bebal bebel kat kat sini ek. maklumlah busy la katakan. muahaha. mana tak busynya. opis ni nga buat partition bilik tuk server baru. aku pun kena la turut serta busy juga. kemas sana. kemas sini. kemas situ. kemas sinin. kemas sinun. bapa banyak nak kemas daa. padahal dok tengok je. haha. orang suh galihkan fail ni. aku galihkan. then dok senyap. kang ada orang suh kemaskan kabel2 komputer aku sentuh2 sikit. dah siap kang dok diam lagi. gitu la. hahaha. seronok tak keje aku? =)

masa proses nak buat bilik baru ni , aircond pastinya akan ditutup. maka kepanasan la kami. dok sana, panas. dok sini panas. dok.. eh cukup2la dok ek. last2 aku landing kat surau tuk bertafakur tidur la. disebab hidung aku tersumbat walaupun aku mempunyai lobang hidung yang sangat besar, baring pun tetap tak boleh nak tidur. jap2 pusing kanan. jap2 kang pusing kiri. jap2 kang pusing belakang. eh pusing belakang? camne tu? tak dapat feeling jugak. akhirnya aku membuat keputusan tuk bangun dan melalak makan di tepi sungai. nasib baik tempat praktikal aku belakang ni sungai. angin sempoi sepoi2 bahasa je. 

tapi tak lama lom kehidupan macam tu. 2hari je. haha. sempat lagi berkenalan ngan yang tukang buat bilik ni. alamak! lupa nak tanya nama daa. hehe. nasib baik la dia muda remaja lagi. lau tak siap mintak no phone kot. kahkahkah~! eh jap. salah topik dah aku nih.

sebenarnya aku nak cerita kedut. kedut? pemende tah nak cite sal kedut tah. tak de cerita lain agaknya. yelah sebab tak de cerita lain la aku nak cerita sal kedut. kedut apa? kedut ada banyak kedut. kedut muka, kedut baju, kedut apa2 kedut la. 

mula2 aku cerita sal kedut muka. ramai kan yang tak suka kedut dimuka. ada garis sikit je kang mula la nak cuba produk tu la produk ni la. cucuk sana la. cucuk sini la. nak bagi tegang muka.  itu terpulang la individu masing2 kan. tapi sebenarnya aku bukan nak highlight kan cerita kedut muka ni. aku nak cerita kedut pakaian. penah tak jumpa orang yang langsung tak amik port sal kedutan ni? mestila ada kan. ada orang pantang pakai baju ke, suar ke, tudung ke yang berkedut. nak keluar depan umah je pun. mesti nak iron. tapi tu tak jadi masalah. aku pun suka tengok pakaian orang tu kemas je. tapi lau sampai yang dalam2 pun nak iron tu apa cerita? haish. sapa yang nak tengok tu sayang oi. aduhai la. ok la. aku nak stop kat sini. babai sayang2 semua~~~~~

11 April 2011

Follower yang ke 111


yay~! saya sudah ada follower yang ke 111. haha. orang lain dah beribu2 follower dah. hey, susah tau nak dapat follower. hehe. ok tanpa membuang masa ini la dia link follower yang ke 111 itu. 

01 April 2011

Tukar Layout Lagi~~

hallooooo~~

saya sudah tukar layout baru~ canteek? bosan ah ngan layout lama. lep2? apa barang~ bunga2 la pulak~ asik lep2 je. header tu macam tak menarik sebab aku buat sendiri~ ok. memang diakui saya tak kreatif~ terima kasih.

hari ini pagi2 dah makan nasi ambeng. ada budak praktikal last day hari ni. maka ada jamuan la. menunya adalah nasi ambeng. bagus gak. jimat sikit duit aku. banyak lak tu. memang kenyang. hehe.

ok. entry ni xnak bebel banyak2. sebab aku dah habis tenaga menaip~

p/s: esok cuti jom kita enjoy~~!!

28 March 2011

Warna Apa Yang Anda Suka?

hai. apa khabar semua? sihat? semalam cuti pegi mana? jalan2? dok umah? hehe. aku sabtu p melaka n ahad p jalan2 ngan mak aku. shopping. hoho. beli kasut. hehe. 

so. balik ke topik yang diatas. warna apa yang kamu suka? warna warni? hehe. aku suka kaler yang lembut. teringat ada sorang akak tanya aku warna kegemaran aku. aku pun terdiam sekejap. aku baru sedar. aku tak tau warna kegemaran aku. hehe. semua kaler aku suka. lau pakaian aku suka kaler gelap2. sebab aku gemuk kan. maka aku kene pakai warna gelap. tapi gelap xnampak menyerlah kan. nampak suram. tapi aku kan memang low profile kan. hehe. 

kebanyakan pakaian aku kaler itam. tapi tengok jugak. lau ada yang cantik2 aku pilih la kaler2 sikit. orang kata warna melambangkan keperibadian kita. warna juga mainkan peranan dalam hidup kita sebenarnya. warna jugak boleh buatkan mood kita jadi berubah. betul tak? ini pendapat aku je. aku ni bukan tahu sangat pasal kaler2 ni. 

maka aku akan menukar kaler pakaian aku pas ni. akan pastikan banyak kaler yang best. hehe. ikutkan aku banyak jugak barang2 yang kaler hijau. tak kisah la hijau muda ke hijau tua ke hijau tahi lembu ke. haha. tak lupa juga warna purple. dan diikuti kaler pink. 3kaler ni selalu gak jadi pilihan. eh tak lupa kaler coklat. tapi coklat tengok jugak. ada yang cantek2 je aku suka. 

kenapa aku suka kaler hijau? sebab cantek. sejuk. semulajadi. 

kenapa aku suka kaler purple? sebab cantek jugak. ceria. lembut. akan tambah mood ceria. romantik~~

kenapa aku suka pink? sebab cantek lagi. hehe. feminin. tapi kaler ni tak sesuai ngan kulit tangan aku. tangan aku gelap. tangan je yang gelap. haha. 

jadi, apakah warna yang jadi pilihan kamu semua? hehehe.

16 March 2011

Dimana Dia?

hai semua~~! apa khabar ya? hari ini kamu semua dah mandi belum? dah makan? dah basuh baju? dah kemas rumah? mood hari ini adalah gatal-gatal seluruh badan. sambil taip entry ni pun aku masih menggaru-garu lagi. gatal seh. dah menggerutu dah kulit aku yang dah memang tak licin ni. hoho. 

dimana dia? siapakah yang dimana itu? kamukah? diakah? merekakah? hoho. bukan. ini tiada kaitan dengan manusia. ianya berkaitan dengan benda. benda yang aku maksudkan adalah~~~~~ jeng...jeng...jeng... dimanakah STOKIN aku!!!!! aku dah kesejukan dalam office ni. 

pagi2 masuk office aku dah nampak pintu tu berair-air. berwap-wap. ala yang macam air baru keluar dari peti ais tu. dah macam masuk dalam peti ais dah. cumanya peti ais lagi sejuk. itu sebab la aku memang tak pernah tanggal sweater aku ni. masuk macam ni. balik pun macam ni. maklumlah sebelah ni bilik server. mana boleh panas. 

aku teringat kawan aku cakap. orang jawa takut sejuk. hmmm. aku rasa betul la kot. aku tak boleh sejuk sangat. tapi kadang2 aku suka juga sejuk. 

setelah puas aku cari stokin. aku pun malas nak cari. tak jumpa2. maka. aku bersila sahaja la. sembunyikan kaki disebalik kain. hoho. sambil garu kaki yang memang asyik gatal je beberapa hari ni. orang kata lau tapak tangan kanan gatal nak dapat duit kan. tapi lau tapak kaki kanan yang gatal apa pulak ek? hoho

ok. cukup2 ngadap mende ni. aku nak sambung buat kelija~~~

11 March 2011

soley..soley..

hai semua!!!! <---sila baca dengan nada yang ceria..

wah. lama betul aku dah update blog ni. bersawang sawing dah. hoho. memandangkan kat opis hari ni tinggal aku sorang maka aku bebas nak lakukan aksi apa2 pun. muahaha. maka jom kite ber soley2~~. 

teringat masa aku dok umah sewa. roomate aku sampai dah naik berbulu ngan lagu2 yang aku pasang. haha. kenapa ek? yelah sebab aku asyik pasang lagu yang sama je. sampai berjuta2 kali lagu yang sama. haha. maafkan saya penunggu gua. ngeh4. mana taknya. aku lau dah rasa suka kat lagu tu. aku pasang sampai aku puas. muahaha.

skang ni masing2 dah jauh. maka aku pasang lagu sorang2. kasi bernanah telinga dengar. aku sorang je pun yang dengar. haha. semua aktiviti masa bersama2 kawan sudah berlalu. maka, dengan otomatiknya waktu untuk main2 sudah tamat fullstop

sekarang aku kena fokus. untuk mencari pekerjaan yang sesuai dengan apa yang aku dah belajar. tiap kali masuk opis aku bukak google. search 'jawatan kosong' . padahal ada lagi 3bulan nak abis praktikal. takpe. pelan2 kayuh. ehehe.  bukan aku je yang cari jawatan kosong. orang2 kat sini pun sama. maka aku la jadi agen pencari keje kat mereka semua. hoho. takpe. aku tak kisah. asalkan line internet tak lembab2 basah. hoho. 

apa intipati aku nak isikan kat dalam entry ni pun aku tak tau senarnye. haha. memandakang perut dah kenyang dengan mee goreng yang lembab dan banyak taugeh tadi. maka tangan aku macam laju je menaip. tapi takde isi yang ilmiah. haha. 

memandangkan esok dah start cuti sekolah. mesti banyak keje kawin yang akan berlangsung. tak lupa juga majlis pertunangan atau apa2 kenduri la. selamat pengantin baru. selamat bertunang dan selamat hari lahir la kepada sapa yang terlibat. ngee. (leh pulak aku ni). aku jugak nak ucapkan selamat bertunang kepada kawan saya yang akan bertunang esok. hehe. cepat2 kawin tau kak. hehehe.

oh nampaknya belum panjang lagi entry ni. tibe3 ternampak ada orang post sal hikayat merong mahawangsa, dengarnye macam best cite ni. aku macam nak tengok jugak. tapi ongkos enggak ada dong. ada sapa2 yang nak derma ikhlas kat aku tak? lepas untuk tengok wayang cukup la. ngeh3.

ok nampaknya saya perlu menamatkan entry ni kerana ada kerja yang perlu diselesaikan. eh aku ni jap aku..jap saya. ah! peduli la. haha.

jom kite mulakan kerja(padahal dah kul12.time tuk balik).......

p/s: soley2 sampai abis keje~~~

21 February 2011

Sambungan Saya Gagal

hai semua~~~ hari ini aku senyum sahaja tanpa sebab. kene paksa senyum. kalau tak nanti tak de orang nak datang meminang. ngee. today kan isnin. maka, mesti ada yang malas2 nak buat keje kan. aku  pun sama. dengan keadaan opis yang agak senyap. kerana tinggal 1orang staff je ngan aku sorang. yang lain cuti. lagu aku pulak asyik rotate lagu yang sama. agak bosan jugak. ngeh2.

ok berbalik dengan entry yang sebelum ni. aku nak sambung la sikit. sebelum pemeriksaan fizikal,pancaindera dan kecergasan ada taklimat dulu. dia bagi borang mintak isi. mula2 dia akan ukur tinggi kita dan berat. then lau dah lulus check penglihatan pulak. then lau lulus dia check tubuh badan. mana tau ada cacat2 ke kan. masa tu kene bukak baju tau. tak kira laki ke pompuan. tapi yg pompuan ngn pompuan la.hehe. dah habis taklimat adegan tungu menunggu la pulak. 

aku dah dapat rasa dari umah lagi yang aku memang tak lepas. dia nak BMI antara 19-26. aku kira2 kat umah BMI aku dalam 26.1. lebih la kan. ditambah lagi dengan keadaan mata aku yang rabun. power spec aku 800++ ok. kiri dan kanan. memang sah2 tak lulus. aku pergi pun sebab nak dapatkan pengalaman. dan juga cuti. hehehe

so bila dah sampai giliran aku kene pemeriksaan fizikal aku pun masuk. oh lupa. sebelum tu ramai jugak yang dah gagal. maka aku memang yakin aku pun gagal pemeriksaan ni. alangkan orang yang tak pakai spec pun tak lepas. inikan aku yang memang pakai spec. 

mula2 dia suh berdiri kat dinding yang ada angka2 tu, ala...masa sekolah dulu ada. ruler yang panjang tu. tinggi aku 1.55 meter. ok lepas. sebab syarat kene 153cm. then timbang berat badan pulak. 63kg. wow! berat seh. hoho. then dia kira2 BMI aku. pakai kalkulator. ada lebih sikit2 kira halal la.. lepas dah BMI. then check mata lak. dia suh bukak spec. wooo. memang sah2 xlepas ni. aku xnampak langsung. aku xnampak rupa semua orang. then xyah nak cakap byk. aku cakap ngn penguji tu. 'saya memang xnampak la encik'. ok dia suh duduk.

masa duduk cik tu tanye. awak ada diploma?aku angguk. awak ada degree? aku senyum . dia tanye 'in making?' aku angguk lagi. dia cakap awak abiskan degree awak pas tu awak mohon gred41. aku angguk lagi dan senyum. hoho. 

lepas dia bg kata2 semangat aku pun keluar. dah terus keluar balik. ngeh3. itu je la. hehe. so. tak sempat la adegan bukak2 baju. hahaha. 

orang kata tak cuba tak tahu. maka aku pun cuba walaupun dah dapat rasa memang gagal. hohoho.

jumpa lagi~~~

18 February 2011

Saya Gagal

hari ini aku rasa macam tak ada mende buat pun. aku dapat kawan baru kat MPM ni. alamak lupa nak tanya nama. hehe. tapi yg aku tau dia duduk Bakri. hehe. ok itu sahaja.

semalam 17hb Februari 2011. aku pergi interview. jawatan pegawai imigresen kp17. masa aku dapat surat panggilan temuduga aku rasa excited la jugak. tapi. bila aku check kat belakang surat tu. ada ujian fizikal la pulak. aku lau bab camtu yang xgemo. dia check penglihatan. aku ni rabun memang tahap serius. lau bukak spec aku memang tak nampak langsung. aku yakin sangat memang tak dapat. tapi dah semua orang suh aku pergi. aku pun pergi la.

maka. nak dijadikan cerita. pagi2 aku dah bangun nak p interview tu. pakai baju sukan. siap cakap ngan atok. lau aku balik ngan pakaian sukan jugak. harap maklum la. gagal. n lau aku balik dengan pakaian baju kurung. 50 % lulus. tapi malangnya aku balik dengan pakai baju sukan. gagal la maksudnya tu. ngeh3.

alamak dah kul 5. time to go home. next entry aku cerita pengalam masa kene ujian fizikal tu ek. daa~~

16 February 2011

Kalau Rasa Marah

"aku dan dia semakin jauh. dia ada kehidupan dia sendiri. aku ada kehidupan aku sendiri. asyik aku je yang mengalah. aku dah tak tahan macam ni. lebih baik aku jauhkan diri dari dia. (ada dia peduli?) aku ada ke aku takde ke. sama je. ramai kawan2 dia yang leh hiburkan dia. hmm. laki pompuan semua ada. aku yang bukan kategori cantik n kurus ni akan berada dipinggiran sahaja ok. dia langsung tak amik port bile aku cakap aku tak nak kawan ngan dia. aku rasa dia suka kat sesorang yang aku kenal. ari tu nampak diorang mesra je komen2 kat fb.ok. aku tak nak fikir pasal dia lagi"

ok. ayat dia atas ditaip dengan hati yang sangat tak matang. ayat2 diatas juga adalah tidak sesuai ditaip diblog. ianya hanya contoh sahaja. aku pun kadang2 lau rasa marah macam nak taip macam2 kat sini. kerana kat sini tak ramai yang baca. kawan2 aku pun xramai yang tau sal blog aku. tapi..sejak perkara ITU. aku dah kurangkan. kalau aku rasa macam nak marah kat sesorang aku main game. sampai game over. tapi selalunya aku cepat je game over. hohoho. 

kalau aku rasa marah aku senyap. kadang2 lau aku marah. aku bebel sampai orang lain bosan, ada je mende tak kene. 

dan selalunya lau aku rasa marah dan rasa tak tenteram aku baca quran pas solat 5 waktu. (mesti ada yang mencemek2 muka kan?) yelah. konon aku baik la ek. 

ok skang aku rasa macam nak buat keje. fighting~~

p/s: orang yang aku admire masa sekolah dah kawin~~

11 February 2011

Hai Lama Tak Jumpa Kamu

hai. rindu la. sy rindu kamu semua. kenapa lama aku tak update blog aku nih? kerana aku sudah bosan dengan ini blog. dan ditambah lagi dengan kerja yang semakin bertambah. ok aku pening. babai~~

p/s: aku rindu dia. serius~~

12 January 2011

Tahniah kepada yang ke 99

tahniah kepada yang telah menjadi follower yang ke 99. sengaja tunggu follower yg ke 99. pas ni nak tunggu follower yang ke 111...hehehehe...we wait and see yaw....

serba sedikit mengenai follower yang 99. nama blog dia http://belogenciksyafiq.blogspot.com/ . 
asal orang kelantan. masih belajar. ok itu je yang aku tau. sila la layari belog dia.hehe.

babai~~

10 January 2011

Sudah Lama Tidak Mencarut..ops..Mengarut

penah ke aku mencarut?haha. kadang2 aku pun xpasan aku ada mencarut. tapi seingat aku la kan,aku memang xpenah sebut yg mencarut2 nih. lau ada pun aku tak sengaja dan bukan diri aku yg cakap. mungkin pada masa itu ada benda yang masuk dalam badan aku. muahaha. lau taip tu ada la jugak. lau sebut tu aku memang takut. bajet baik la pulak aku nih. xder la. aku cuma lau nak mencarut pun sebut siput ke.baboon ke.binatang2 yang bukan najis berat. hahaha. 

jadi apa motif entry kali nih? ok lah. senanrnye aku nga geram, tapi geram sikit2 je. xbanyak. izinkan aku mencarut ala2 sopan sikit kat sini.  

what de fishcake~!@#$%^&*(

ok cukup. sikit2 je. ape mende aku geram sangat nih. aku geram sebab entah. muahahaha. aku pun xtau ape mende aku geram. sampai air kosong yang aku bawak pun dah habis 350 ml dari 700 ml yang aku bawak. ha... aku geram kat kepala aku yang nga pening2 lalat. aku geram sebab ari ni kene bangun awal. hahahaha. sebab dah dua hari bangun kul7. hari ni kene bangun kul 6. haa. mesti ada yang cakap aku ni ntah apa2 la.. tu pun nak geram. eh suka ti la. ngeh3.

then aku nak cite jugak sal ajl semalam. sape yang tak puas hati dengan result ajl25 malam tadi angkat tangan. eh xnampak la. sila tinggalkan komen kat bawah je la. ngeh3. aku senarnye tak kisah pun sapa2 yang menang. ok la jugak kot ana rafali menang. myb juri nak cari kelainan tuk ajl kali nih. jadi apa2 pun kira ok2 je la result kali nih. hehe. bukan aku xsuka ye. cuma aku lebih suka lau black yang menang. ngeh3. ye betul aku peminat black dalam diam. muahaha. takpe2 ada jugak dia menang semalam. 

then semalam jugak ada perlawanan bola MU vs liverpool. aku xminat bola pun. dah kawan aku dok tengok semalam. jadi aku pun tau la sikit2. dia cakap MU menang. ok la kot. 

ok time tu work. back to the position. hehe.

p/s: ada pegawai dari bank rakyat masuk sini promote kredit card. nama shafik. manisnye muka dia. ehehe. xpuas pandang. hoho. fuh! dugaan~~

07 January 2011

Semalam Adalah 6 hb Januari 2011

haha. nak tau tak pada tarikh diatas tu kan. adalah hari lahir sy yang ke 24. memandangkan aku dah berumur 24 tahun. aku nak jadi matang. hehe. harap2 tahun ni aku dapat keje yg bagus. dapatlah aku bayar sikit2 hutang2 ptptn. dan dapat la bertemu jodoh yang sesuai dengan diri aku. aminn...

ok sambung next week pulak. babai~~~

03 January 2011

Main Tangkap Gambo

hari sabtu. 1 januari 2011 adalah tarikh kawan aku time skol dulu. iaitu rafiza binti mohd jainon kawin. selamat pengantin baru kepada pengantin. pas tu pas kitorang makan nasi minyak snap2 la gambo. 

di ambik dar facebook encik rashid.
then dah puas bergambo kitorang p lepak2 kat giant p karok. then p tanjung pulak. hoho. main nyanyi2 pas tu main makan2 pulak. haha. then snap2 gambo. macam biasa la. haha. masa ni jalan2 sampai xingat nak balik umah. mak aku bape kali entah kol. haha. biasa la jumpe fewen masa skolah dulu. masing2 dah ada kehidupan masing2. ada yg dah keje. yg dah kawin. yg dah nak kawin. yang bakal cikgu. yg baru habis belajo. semua ada. aku kategori student lagi. haha.  jadi marilah layan gambo2 di bawah sepanjang cuti selama tiga hari ni. chill.....~~~

aktiviti hari ahad. ni aku tangkap gambo pakai hp aku je. jadi gambo biasa sahaja. 

ni pun sama hp kamera shaja.

bersama kawan2. basikal belakang tu aku sempat jugak guna p sekolah. hehe
gambo yang si snap oleh encik pakar tangkap gambo. encik rashid. hoho

ini juga. cantik kan?

pekan sungai mati.