RSS
Fix_Left

Hari Ke Lima

semua tanya aku macamana dengan kerja? ok x? suasana macamana. bagi aku ok je. yelah baru 5 hari kan. lainlah kalau dah sebulan kerja. tapi tengok staff kat sini semua ok. so aku simpulkan semua ok2 je la..

hari first aku datang (masa interview) aku dah tertarik dengan design office ni. ada hiasan ayat kursi. orang lain nampak biasa. tapi aku yang sebelum ni banyak kerja dengan orang cina aku rasa tenang. 

then hari first aku masuk kerja. aku diperkenalkan dengan semua staff yang ada masa tu. ok masa ni aku boleh kira berapa orang yang ada ye. semua sekali ada dalam 5-6 orang. dari tingkat 1 sampai 3. haha. yang lain mana? depa pergi site. dengar pergi site aku dah terbayang eh macam arkitek plak. tehee. 

then aku dapat meja ngan pc sebijik. petang sikit bos datang. tanya aku. eh praktikal ke? aku geleng2 kepala. dia tanya staff ye? aku angguk2 kepala. then dia tanya projek apa. projek?? apa mende projek aku ni? aku tak tahu projek apa. sebenarnya puan nora iaitu HR kat sini dah bagitau projek aku dah. cume aku lupa. yelah2 mengaku la melayu mudah lupa. tehee. then bila dah tahu projek bermula lah kerja2 aku.

sekarang aku pun belum start buat kerja. maka. mari kita berpoco2. hoho

babai.

p/s: tak tahu status aku sekarag. kata ada meeting. tapi dah hari ke5 xnampak batang hidung meeting pun. tidak mengapa. saya suka. tehee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hanyut

aku hanya sempat tengok sampai lagu sungai lui..selepas itu aku dah hanyut...haha..

dari apa yanga ku tonton. ok la. mula2 agak kagum dengan hujan yang jatuh then ada air kat bawah tu...tapi tak lama pun kekaguman aku. sebab aku tak dapat tahan mata. lalu aku tidur tanpa menghiraukan AJL itu. 

tapi walau camne sekalipun. aku nak tahu perkembangannya juga. bangun pagi2 terus tanye ila (cousin) sapa yang menang. then yang menang adalah no 1 Awan Nano,no 2 Beribu Sesalan dan no 3 Karma. Vokal terbaik hafiz awan nano n persembahan pula Alyah kisah hati yg menang.

ok .dah tahu sambung tido balik. tehee..

p/s: tak teruja sgt nak tgk sebab baru balik dri Melaka. program silat. tak penat tapi cuma tak tahan mata dari  terlelap. hoho

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bermadu atau Andartu?

semalam tv9 semanis kurma membincangkan topik bermadu atau andartu. tetamu prof izzi & dato' maznah. yang aku tertarik tajuk dia. kalau awak2 semua la kan..awak pilih mana ye? hehe. dua2 pun taknak kan. sebenarnya andartu tu tak ada pun dalam kamus. maka kalau bahasa omputih wanita yang belum berkawin tidak kira berapa pun usia mereka tetap akan panggil single. atau kita tukar. andartu kepada andalia iaitu anak dara mulia. bak kata ustazah bahiyah. jangan pula jadi andaliar..hoho.ok semua yang aku taip ni ada dalam perbincangan malam tadi. aku taip semula je. tehee..

ok. sekian.

p/s: doakan aku dapat jodoh secepat mungkin~~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari Ini Adalah Harinya

hari ni aku start kerja as IT Analyst di Imatera Digital Image Service Sdn Bhd. itu sahaja sekian terima kasih.

p/s: mula2 ni nampak ok sahaja..sabtu cuti. itu yang penting. tehee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Minggu Yang Agak Kelam Kabut

semalam aku pegi interview. then dalam perjalanan nak balik muar, orang tu kol. "kami terima awak berkerja disini". dalam hati hanya tuhan saja yang tahu betapa gembiranya aku. tapi aku ada beberapa masalah. yang pertama dari segi kewangan. untuk resign kerja yang sekarang aku kena bagi notis 30hari/1bulan. tapi aku dikehendaki masuk kerja yang baru dalam masa terdekat. nak tak nak. aku kena bayar gantirugi gaji sebulan aku.maka aku tak dapat gaji la untuk bulan ini. dan aku akan ke KL dengan poket kosong.

yang kedua pulak. dalam masa terdekat ni. program silat dan aku sebagai AJK belum siap apa2 lagi. mean aku belum order barang2 tuk cenderahati. kedai yang aku order tu siap dalam masa seminggu dan aku ada masa seminggu lebih je lagi ni. semuanya kat area Muar. tapi aku next week dah nak start keje kat KL.

dan yang bestnye. aku dapat keje yang related dengan apa yang aku belajar. suka la jugak. tapi bila dipikirkan akan menghadap coding. agak serabut jugak la. aku bukan pandai sangat pun coding.lebih2 lagi java. argh! dan lagi best mungkin gaji tinggi sikit kot. haha. ada kot ye.

dan selepas ini aku akan hidup sendiri di KL tanpa ada mak, atok, ayah, adik jijah, mak ana, arip,yan gendut semua2 la. dan tanpa mesin basuh. sapa nak basuh baju aku? huh!

itu je. daa~

p/s: keje tak lagi dah berangan macam2..biasa la tu kan..muehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS