RSS
Fix_Left

Malaysia Menang..Yay!

yay! malaysia menang. aku ni walaupun xminat kat bola. tapi lau dah orang sekeliling cakap sal bola. aku jadi tahu serba serbi lak. so. otomatik aku jadi minat nak tau. maka, aku pun tengok la sikit2 perlawanan bola malam tdi. aku larat sampai yang seri je. hoho. then aku xtahan sangat. aku nak tido.tibe2 aku minat kat penjaga gol tu. ape ke nama dia entah. fahmi kot. hehe 

bukan pasal bola aku nak cite senarnye. aku nak btau bahawa esok adalah cuti umum. tu yang aku terlompat2 dan terkinja2 kat umah tdi. dah macam ape dah. hehe. jadi, mood keje ari ni pun jadi malas2. eh aku ada belog baru. sila2 la jengah. parutteko.blogspot.com. belog main2 je tu. 

esok cuti apa plannye? aku macam nak p jalan2 la. tapi wang tiada. ngee~~ macam nak p mandi2 kat gunung ledang. tapi macam nk jalan shopping. hehe. nak shopping henpon. haha. henpon aku rosak. yg aku guna skang ni lau orang kol xdgr. nak kene tgk. lau nak lagi best. dekatkan ngn speaker. bila ada orang kol nnti ada bunyi macam gelombang dia tu. hehe. kretip x aku? tapi kretip yg xbagus. haha. ok la aku nak sambung sembang sal bola dengan mereka. hahahahaa!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Virus Shortcut


aku xpaham senarnye virus shortcut ni. bukak pendrive je ada shortcut. haramjadah. bila orang tanye aku konon tau. then bende tu hilang. mereka aku kata aku terror. padahal aku cume delete je. mende tu akan ada lagi rasenye. hoho. so ada sapa2 yang tau camne nak buang permenant virus ni kat dalam pendrive. sekian terima kasih

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mood Ganas

tengok header aku tu. ganas tak? ok itu je aku nak btau. daaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keakraban adik beradik

gambar curi semasa mereka tidur
seperti kata pepatah melayu. air dicincang, takkan putus. lau org utara. ayak dicincang xkan putuih. hehehe. ape aku tibe2 cite sal adik beradik nih? adik beradik  adalah sedara paling dekat dengan kita. walau jahat camne pun, adik beradik tetap adik beradik. aku anak sulong dari 4orang adik beradik seibu sebapa. lau adik beradik sebapa ada 6. 3pompuan n sorang laki. yang adik beradik sebapa 2org lelaki. jadi apa motif aku tulis entry nih? yelah sejak2 aku dah duduk umah ni. asik2 ngadap muka adik aku. dia ngadap muka aku. aku ngadap muka dia. gaduh2 biasa lah. kang malam tido sama2 gak. haha. adik aku yg bongsu sensetip sesangat. pantang orang cuit sikit mula la nak melenteng wat buat hodoh. haha. nyampah. tapi adik aku jugak. haha. 6bulan duk umah memang best. dok umah makan semua mak dah masak. balik tinggal makan. sampai mak aku cakap. eh ko nih lau dah kawin nnti xkan nak camni gak lau ko keje opis hour. haha. aku cakap dalam hati. bayang nak kawin pun xnampak lagi. so. relek la. haha. dalam hati je aku cakap. malas nak menyuarakan. nanti kang meleret lagi bebel mak aku. hehe. 

jadi kesimpulannye adalah. aku xder motip tulis entry nih. saja je. hoho 

lagi seminggu je cuti sem. pas tu dak2 utem dah masuk belajo. aku tetap disini. meneruskan praktikal sampai bulan 5. ok teruskan tengok koding.!@#$%^&*..............

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kak Ngah Kawin

wahahaa. aku dah lama xupdate belog aku guna laptop aku sendiri. setelah aku bersihkan segala2 guna sabun TOP. haha. eh tipu je. hehe. 


nak letak gambar2 aku masa cuti2 ari tu. hehe. sepupu aku kawin ujung bulan 11 ari tu. kat perak. baru nak upload gambo. hehe.chill..

anak kepada spupu aku. comel kan. lau xsilap namanye aina. hehe

si pengantin ala2 jawa

perjalan ke pelamin

love.love.love.love

herel.hehe.masa org tangkap gambo dia masam. bila dah siap tangkap gambo senyum lak. haish

my atuk belah ayah.

tumpang kat sirih junjung dia.hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Layan Dangdut Sebab Sangap Banyak Kali

boleh la boleh..datang ke rumah ku..asalkan kau jumpe dua orang tua ku...~~~~

haha. berdangdut lak aku kat opis ni. muahahaa. gile ngantuk wey. start2 pc je terus aku menguap. entah bape juta kali entah. cakap sal menguap ni. teringat aku mula2 masuk utem.aku lau menguap sebut sangap. dorang ni lau perkataan sangap ni lain. aku pun mula2 tak paham. lama2 dah paham dah. adooow. pela.

woo. ari ni dapat makan free lagi. laksa johor. walaupun aku tak bape makan laksa. disebabkan keadaan yg sejuk dan makanan depan mata. makan je la. bila sejuk memang lapo la. bila my stomach dah full mula la ngantuk. dah la memang ngantuk. muaha. jadi ari ni pandang pc dengan pandangn yang sifar. hoho. orang datang cepat2 bukak localhost. muahahaha. konon2 buat keje. padahal hari ini satu keje pun tak jalan. 

petang ni ada senam jrobik n poco2. peeergh. petang2 waktu nga panas lak tu. nanti kulit aku yang hitam ni bertambah hitam la. camne nak konvo tahun depan. hoho. 

waktu lunch pun dah habis. apa lagi pura2 buat keje la wey. ngeh3...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PC dan Aziati

adooow. pc opis lambat. nak tunggu dreamweaver bukak berjanggut tunggu. huhu. nasib la dah boleh install dreamweaver. tapi yang trial. muahaha. 30 hari lagi dah tak leh nak guna. tak pe la. asalkan ada mende la yg aku buat.

sementara staff semua tak balik opis lagi aku update le belog. yang senarnye aku pun tak tau nak update mende. sejak2 dah praktikal ni. tido pun awal. adik ajak main saidina pun jadi banker je. malas nak pikir2. semalam tido kul 9. walawey. selalu aku susah betul nak tido. haish. 

ok nak sambung kelija. adios amigos.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nak Masuk Minggu Ke Dua

seminggu yang lepas aku start praktikal. minggu ni nak masuk minggu ke2. hasilnya? aku dah update 2entry. haha. nak kata busy tade pun. nak kata tak busy. ada la sikit2. aku dah dapat tugas. buat sistem pengurusan maklumat. start dari zero ok. tapi ape yang aku dah buat setakat ni? hanya create database je. belom design lagi interfacenye. sebab dreamweaver taleh nak install. ingatkan nak format laptop. then nak install la semua2 yang perlu. tapi tersalah beli installer. haha. jadi kesimpulannye lom jalan lagi la keje yang aku kena buat nih. huhu. 

jadi tanpa membuang masa. sambil search installer dreaweaver kat google. aku bukak la facebook. hoho. hasilnya. ada 2orang rakan sekolah aku akan melangsungkan perkahwinan mereka pada masa yang terdekat ni. n lagi sorang dah bertunang. bila ujung2 tahun ni memang ramai la yang nk kawin. esok aku kawin aku buat tengah2 tahun. hahahaa. ujung tahun musim ujan. tengah tahun musim apa ek?musim salji x ek? haha. 

jadi kepada kawan2 aku yang nak kawin tu. selamat pengantin baru ek. bulan madu nanti ajak la aku sekali. hahaha. korang nak hadiah ape? cakap je. aku beli dengar. hoho

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lama Gila Tak Update

peeergh!! lama gila aku tak update belog syok sendiri aku nih. hoho. bukan apa laptop aku tuh kenapa entah. dia tak kerjasama ngan aku dah. merajuk pasal apa pun aku tak tau. ni pun aku guna pc kat tempat praktikal aku. woohoo. aku dah praktikal beb. tempat dirahsiakan. ngeh3. tidak mengapa. lama2 kang korang semua tahu la. haha. pc kat cini pulak RAM agak rendah. memang slow je. jadi nak belog walking pun macam malas je. nasib baik internet ok. hehe.

beberapa minggu ni aku merata gak la jenjalan. hehe. melancong dengan cara yang jimat. biasa la dah ujung2 tahun ni memang ramai yg kawin. seminggu yang lepas sepupu aku kawin. dok kat perak. ada la dalm 3 malam kat sana. hoho. then ahad yang baru je lepas ni atuks n makcik aku balik dari haji. p jey bee pulak. then isnin yg baru lepas ni pulak p penang pulak. muahaha. memang merayau je la aku nih. 

haa.. nak cerita sal apa lagi nih ek? ha. semalam aku dapat tau kawan aku sorang ni appendix. baru je kene operate kaki. skang operate lagi. kesian dia. lau ko baca kan cik mie kan. aku nak ucapkan selamat menempuhi hari2 yang ceria. haha. tamemasal kan? haha.

dah tade mende aku nak cerita dah. gambo aku jenjalan nanti la aku letak. sebenarnye tabawak pendrive nak upload. hehe. ok babai..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS