RSS
Fix_Left

Berhati-hati Ktika Menaiki Lif

peringatan kepada anda semua..berhati2 ketika menaiki lif..jangan la naik lif sorang2...meh tengok gambar kat bawah yang banyak2 ni..orang tu kena ragur dalam lif.ui.bahaya..tatot..














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Susulan 26hb Jun 2010

sambungan dari post yang sebelum ni. sambutan perayaan 45 tahun PSSCM. waktu makam malam perdana. kami duduk satu meja 9 orang, sepatutnya boleh 10 orang. tapi tak der sapa nak duduk. ngee. pas makan2. masing2 ngantuk. seyes. aku tak penag ngantuk sampai tertido kat khalayak ramai. ok la. bukan tak pernah. jarang je. aku ngantuk sangat sampai aku tertido tak hingat dunia. haha. ah. lantak la orang nak kata apa. bukan sebab majlis tu tak best. best sangat. cume nya aku penat kot. tapi bila dah time bergambar memang tak hingat ngantuk dah. meh tengok bukti aku tak nampak ngantuk time bergambar. ngeee. sumber dari fb kak shida. mintak izin amik ye kak. ngee. 


ngee. saje je menyelit. tak malu. ngee

bersama designer backdrop kat belakanag tu. kami panggil bekdrop gajah. jangan tanya kenapa. sila tanya kepada tuan badan. ngeee 

yang bagus comel. yang tak bagus comot. eh. mereka kacak la. erk!

terserlah kegembiraan kami semua. 

p/s:haha. walaupun tak ramai dak2 utem pun. tapi tak pe lah. tetap best. ayat nak bagi jeles kepada mereka. ngeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Nak Balik

aku nak balik kampung. aku rindu sangat nak balik kampung. walaupun kat kampung tak der internet. tapi aku sangat2 nak balik. tak sabar dah nak balik kampung ni. walaupun rumah aku rumah taman. aku tetap nak cakap aku duduk kampung. aku dibesarkan di kampung serom 2 B. apa yang ada kat sana? memang tak ade apa2 pun. tapi ada atok. ada ayam. ada banyak pokok. ada parit besar tempat aku kubang dulu  . ada kenangan yang camne aku kenal dia. dan kenangan aku tak suka dia. wa...rindu nak balik. nak balik juga. eh. memang aku nak balik pun. sat je lagi aku nak balik dah la. yeah! sangat suka. terbang bebas di kampung. weeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aksi Yang Kurang Manis

belek2 emel dapat gambar2 yang sangat banyak. ada la modal nak buat entry baru. ngee. koleksi gambar yang agak pandir la jugak. terima kasih kepada si pengirim email. faizal romero. jom layan gambar2 dibawah.


ini kes nak jimat ke nak ape ni?amik la mende lain yang cantik sikit..haish

sengal. tapi kreatif la jugak. muehehe

motip?tak tahu.

rumah dia dah tak der cermin agaknya. haha

aku tak tahu apakah maksudnye ini.

haha. lawak2. kemara dia tak der tempat fokus2 tu. guna teropong pun jadilah. ngeee

jalan yang bengkang bengkok.

???

erk. camni pun ada ek?

gilo. tak pasal2 kang kejung. ngee

pemalas tahap gaban ni. gaban pun rajin.

belilah robok yang beso sikit dik non oi.

lori ni bawak roket ke?huish.

haha. radio yang dipasang di dalam kereta. memang tak sekat2 la channel camni ek?


teringat kat kete aku dulu.viper rosak. guna satu je viper. macam kete ferrari. tapi yang ni apa ni?ngeee

penyangkut baju yang berjasa. 

lor. kuang3.


p/s: agak2 la sikit lau nak tunjukkan kekreatifan pun. ngeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Macam2

rasa nak update post je ari ni..banyak sangat nak kongsi di sini..tapi asik dah tak sempat je..maklum la..i kan busy girl..erk..masih girl ke?haha..ok..pas aku tgk cerita2 korea ni aku update la ek...ok..time to korea movie...teeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Award Dari Mat Din

Yeah. dapat award the bestest blog until everever dari Mat Din  yang sukahaha dan Mizza tu. terima kasih ye encik mat din dan cik miza. hehehe. 

1. anda mesti memuji si pemberi award.
mat din yang sentiasa ceria dan suka ber'haha'..

2.sila beri award ini kepada 10 bloggers yang lain.


3.anda mesti memberitahu kepada 10 blogger tadi.
sat g saya btau kat dorang

4.bagaimana anda boleh digelar sebagai blog yang best, great.
i don't know la. hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

26hb Jun 2010 bersamaan 13 Rejab 1431

pada tarikh inilah semuanya berlaku. yang paling penting. sambutan perayaan 45 tahun PSSCM. best. ngee. itu je yang aku mampu cakap. perasaan yang lain tak dapat nak gambar dengan perkataan. gambar2 banyak kat kamera kak shida. ngee. p.s to kak shida. nanti upload gambar kat bekdrop gajah ek? ngee.

dan malam itu juga kawan saya , miza balik ke kampung halamannya. wuu. p.s to miza. nanti ada masa lapang dan duit lapang mai ar datang Melaka. ngee.

dan malam itu jugak. si dia sedikit hampa dengan saya kerana saya lebih pentingkan silat dari dia. bukan macam tu sayangku. its ok la if kamu tidak dapat memahami saya. saya terima apapun keputusan kamu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Perpisahan

Pertemuan Kita Di Suatu Hari
Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
Dugaan Yang Menimpa Diri
Bersabarlah Di Atas Suratan
Ku Tetap Pergi Jua

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah Hamba Mu

Mencari Hidayah Daripada Mu
Dalam Mendidikkan Kesabaranku
Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
Di Atas Perpisahan Ini

"Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
Perjuangan"

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu

Semoga Tuhan Berkatimu



miza. aku. wani. shida@dot

hari berganti hari. sejak dari diploma kami berkenalan sehingga ke degree. akhirnya. masa untuk perpisahan. wuu. sedihnye. MyEm0.Com mereka sudah meninggalkan Melaka. i will miss u all my frens. tak ada kata2 yang nak aku taipkan kat sini melainkan semoga kawan2 aku semua success. dalam tangisan ada kegembiraan. walaupun sedih berpisah. tapi tetap gembira kerana setelah bertungkus lumus di Melaka,akhirnya berjaya menghabiskan degree(walaupun belum habis lagi. ngeee). tahniah to all my friends.MyEm0.Com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Otak Lelaki VS Otak Perempuan

aku ada baca satu info.  salah satu untuk membezakan orang lelaki dan orang perempuan adalah dari segi otak manusia. jom kita kenal pasti kamu ini adalah lelaki atau perempuan.


dengan sekali imbas. baca petikan ayat dibawah dan kira huruf F dalam masa 7saat.

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


dah?dah ke belum?

tengok kat bawah jika nak tau jawapan.






































































ada berapa huruf F.
apa?ada 3?sah anda seorang lelaki...

cuba baca lagi sekali.


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


kira semula ada berapa huruf F.

jika anda adalah seorang perempuan. anda akan jawab ada 6.

otak lelaki tak dapat memproses perktaan OF.

magic x?hehehe

jika mula orang tu kira ada 6. dia memiliki otak perempuan.

hehehehee...



p/s:pssst....aku mula2 kira ada 3 je...aku perempuan tau...hahahaha...otalk lelaki ke?adoyai....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Award Dari MbS the Great

wah, dapat award lagi dari budak comel yang suka main salji. seronoknya. hehe. terima kasih kepada cik MbS the Great aka MoonItuBulan. toce2. tq2. terima kasih. syukran. arigato. 


ceritakan bagaimana usaha korang untuk mencomelkan blog korang.
usaha saya? rajin2 tengok blog orang lain dan cuba apply kt blog sendiri..rujuk2 web2 yang ada tutorial tentang blog. 

website yg korang slalu pegi utk membantu korang mengedit blog.
macam2 sebenarnye.sampai aku pun xingat. selalunya aku tukar2 template je.

tuliskan lima perkataan yang menggambarkan diri korang.
1.byk cakap bile sudah kenal
2.suka makan banyak2
3.cakap kuat2,sampai org lain tensen
4. melatah "ayam@kambing"
5. suka silat(xkisah silat apa pun)

tag kawan2 korang yg korang rasa patut menerima award ini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Meeting...Meeting..Meeting

peh. meeting dari kul 9 malam sampai kul 4 pagi. memang tersenggut2 la dibuatknya. aku masih leh kawal lagi tahap ngantuk aku. hahaha. masing2 muka ketat. nak balik cepat. aiyo. sambutan perayaan 45 tahun PSSCM dah tak lama lagi. mestilah kerja nak kena settle secepat mungkin. hadoi. poning palo makcik ni ha. ok. cool beb. apa2 pun kena cool. sebab memang cool pun dalam bilik tu. pasang ekon. nasib baik tak der salji. salji?hello. ni malaysia la. hehe. apa aku mengarut pagi2 buta ni entah. sewel ke apa. memang pun. tadi masa nak balik dalam kereta bukan main ngantuk lagi. bila dah sampai umah. dah ngadap internet. memang dah bape nak ngantuk la. tapi still mereng. hehe. dah la nak tido la. esok nak kena wat keje sal sambutan ni lagi. selagi tak sampai 26hb 6 ni memang ada je keje nye dik non oi. ok nak laporkan itu je. hehe. daaa~~~. myb malam kot baru buka tengok blog ni. ayat pun dah tak betul ni. ah. apa2 je la.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Award Dari AJ

weeee....weeee...terbang ke kayangan. sukanya saya. dapat award dari encik oren aka AJ. hehe. terima kasih encik oren. hehe. rasa nak terbang tinggi2 lagi. terbang ke sana dan ke sini. ngeeeee


ok. teruskan dengan soalan2 yang diberi. 

Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
--suka oren agaknye--
--blog dia byk info2 yg best2--
--kebanyak entry tentang keagamaan--
--mesti comel ini budak--
--suka jalan2--

Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies
1. suka makan--fact-->gemuk yang comel..ehem2...
2. suka tido--fact-->tido awai..bangun lambat..huh!menarik ke tuh?
3.suka jalan2--fact-->tau selok belok jalan di Melaka. tak semua aku jelajah.
4. suka bebel yang merapu--fact-->banyak cakap yang kadang2 orang pun tak sangka aku sedang bercakap. sebab aku ni pendiam.
5. suka main badminton--fact-->entah. 
6. suka buat macam2--fact-->aku ni aktif jugak tau.
7. ulang balik yang no 1.
8. ulang balik yang no 2.
9.ulang balik yang no 3.
10.ulang balik yang no 4-----fuh!

Picks your 1 most deserving receipients and describe them
who ek? 
wan hazel<----------dia selalu main aucak2 kat sini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

orang kata part 1

orang kata lau nak anak comel2.. masa mengandung tengok muka2 orang korea yang cute2. nnti anak pun comel2. ataupun tengok baby yang comel2. tapi aku lom kawin lagi macam mana nak mengandung.

orang kata lau nak jadi tinggi.. gayut kat tiang mana2 la. nnti tinggi. tapi aku dulu selalu gak gayut kat pokok. tak tinggi pun.

orang kata lau nak pandai. makan banyak sayur bendi. tapi aku makan. tak der la pandai pun. siap ratah yang mentah lagi.huhu.tipu je.

orang kata lau nak nampak muda. makan ulam2. minum air pas bangun tido. tapi aku nak cari ulam tu payah la. lau kat kampung banyak la ulam raja. wo. sedapnye.

orang kata lau makan nasi tak boleh kuah banyak2. nanti masa kawin banjir. huh! tak relevan pun.

orang kata budak2 yang masih belajar tak boleh makan hati,pedal semua organ2 haiwan. tapi aku suka makan pedal ayam. huhu.

orang kata lau tak nak pedih mata masa potong bawang. cucuk bawang kecik kat hujung pisau. tapi aku buat asyik kuar air mata je. tipu ek?

orang kata lau makan kacang panjang. kita akan panjang. tapi aku xpanjang pun. pendek je ada. eh ada ke orang cakap macam tu ek?haha

orang kata anak dara lau dok kat tangga . nanti tak de orang datang minang. betul jugak tu. yelah lau dah dok tayang muka kat tangga tu. orang pun tak mau tgk dah. tapi kan. aku selalu gak dok kat tangga umah atok aku tu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keputusan sukma 7

hadoi. makin lama,makin lambat lak aku updated sal sukma ek. konon2 busy sangat2 la tu. muahaha. sejak semalam aku nak post entry tak boleh nak upload gambar. dia cakap server rejected. apa pasal ek? ayoyo. macam mana nak letak result sukma ni. setakat ni. ak tengok terengganu kat atas sekali. johor dah memintas dari kat bawah ke atas.di tangga yang ke lima lau tak silap aku. johor dah potong semuanya. muahaha. melaka dah duduk bawah johor. hehehe. ada masa lagi. kita tengok siapakah juara pada tahun ini kan. ala. xbest la kan tak bleh nak upload gambo nih. bosan je. nanti cakap aku tipu pulak. erm. tak pe la. korang tengok je la kat laman web sukma2010 ni. daa~~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jika Saya Memiliki RM1Juta

Jika saya ada 1juta hinggit. 
saya mahu bayar hutang PTPTipu  PTPTN. (15+32=47ribu)+bunga=lebih dari rm47ribu)

apabila selesai segala2 hutang.
saya mahu beli kereta. tak kisah la kereta apa. ikut kemampuan aku. kalau boleh firstlady fairlady. muahaha. asalkan boleh bawa ke mana2 sahaja. dan sedap mata memandang la. (agak2 dalam 60ribu-->bukan kete fairlady)

then beli laptop yang canggih2 sikit. dapat apple pun best wo. hehe. ada lebih tak ek duit aku nnti. kalau bukan kereta fairlady mesti ada lebih ni. ada lebih lagi aku nak beli videocam n kamera yang ada fokus2 tu. ala yang tangkap gambo. gambo mesti nampak cantik. ngeee. (4+2+2=8ribu)

duniawi betul impian aku ek. tak  de pun nak p haji. ish. sapa kata aku tak nak pegi haji. mesti la nak. aku nak pergi dengan mak ayah aku. (30ribu-->aku agak je, untuk 3orang)

jika ada lebihan. aku beli rumah. (200ribu--->rumah kampung siap tanah sekali)

ada banyak lagi lebih ni. nak beli apa entah lagi. simpan la kot. nnti dah ada kereta nak kena isi minyak lagi. cukai tanah, cukai rumah.hahaha. apa2 sahaja la. 

berangan je lebih aku ni. hah. ada lebih lagi aku belikan kereta besar sikit kat mak ayah aku. masing2 ada kereta besar. hehehe. itu pun lau aku ada 1juta. agak2 ada kat celah2 baju dalam almari aku tak ek? mana tau ada orang bagi1juta pulak nnti. muehehe. 

sekian sahaja lah merapu aku. lain kali aku merapu lagi. inilah akibat jika sudah malas mahu menyiapkan sistem yang tak releven ini. hehehe.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Award Dari Yammy

wah. dapat award dari yammy la. bestnye. ehehe. terima kasih adik manis. sayang kamu. hehe. saya suka pink. but not addict. but i really2 like pink. owh apakah yang sedang aku katakan ini? hehe. 


sebelum tu kena jawab soalan. 

pertama: sila link kepada orang yang award ni kepada kamu ---> yammy

kedua: nyatakan sebab kenapa anda suka pink ----> sebab pink tu cantik,lembut,dan sopan. erk sopan?relevan kah?

ketiga: sejak bila suka warna pink? -----> sejak beli baju pink. sejak tu la tahu aku suka warna pink. agaknye la. 

keempat: nyatakan barang kamu yang berwarna pink ---> 1. meja laptop,2. baju tshirt,3. tudung,4. kasut, 5. brooch kartun pink

kelima: snap picture kamu dgn barang kamu yg kaler pink itu(1 brg pun cukup, yg penting kaler PINK)*yg ni kalau tak nak buat pun tak pe, no biggie :X -----> tibe2 tak boleh upload gambor. ngeee...

keenam atau pun terakhir: tag kawan2 kamu yang minat kaler pink jugak. ----> miza, ila, moonmoon

p/s: saya dan pemilik iman main lari2 malam ini. ngeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keputusan sukma 6

aiseyman. lupe nak nak updated keputusan sukma la semalam. jadi hari ini aku updated. nampaknye kedah pantas memotong sana dan sini..mari kita tgk je la keputusan nye ni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cara Menadah Tangan dan Berdoa Yang Betul

hari ini dapat emel dari seorang sahabat. tajuknya cara menadah tangan dan berdoa dengan betul. disini aku nak kongsi la bagaimana cara untuk menadah tangan dan berdoa dengan cara yang betul. lihat gambar di bawah ini.
pada tapak tangan kita terdapat lambang kebesaran dan kemulian Allah SWT termasuk 99 nama Allah.

pada gambar yang pertama kita akan nampak urat tangan kanan dan kiri bercantum seakan membentuk sampan. "Apabila urat tangan itu bertemu ia akan menjadi hufur 'ba' . Titik 'ba' letak di hati kita. Kedudukannya rendah dari tangan yang kita tadah. Setiap huruf hijaiah di dalam Al-Quran Allah perintahkan satu malaikat menjaganya.Maka malaikat yang menjaga hufur 'ba' bernama 'Har Hayaail'. Malaikat ini akan mengangkat doa kita terus mengadap Allah SWT tanpa sebarang perantara. Oleh itu berdoalah bersungguh-sungguh dengan penuh pengharapan" .

DOA SENJATA ORANG MUKMIN…. BERIKUT ADA PANDUAN TATA CARA BERDOA IAITU: 

1)       ANGKAT TANGAN KE PARAS DADA 
2)       RAPATKAN KEDUA-DUA BELAH TAPAK TANGAN 
3) “APABILA URAT TANGAN BERTEMU IA AKAN MENJADI SEPERTI HURUF BA  пе   
TITIK BA TERLETAK DI HATI KITA. KEDUDUKANNYA RENDAH DARI TANGAN YG KITA TADAH. SETIAP HURUH HIJAIAH DIDALAM AL QURAN ADA MALAIKAT YANG MENJAGANYA. HURUF BA DIJAGA OLEH MALAIKAT BERNAMA ‘HAR HAYAAIL’. MALAIKAT INI AKAN MENGANGKAT DOA KITA TERUS MENGHADAP ALLAH TANPA SEBARANG PERANTARA. OLEH ITU BERDOA BERSUNGGUH-SUNGGUH DENGAN PENUH PENGHARAPAN. 
4)       DUDUKLAH DALAM KEADAAN SOPAN SEPERTI DUDUK IFTIRASY DAN DUDUK TAHIYAT AKHIR. JIKA BERDIRI TEGAKKAN BADAN BETUL-BETUL DAN JANGAN MENYANDAR / BERSANDAR. 
5)       SEPANJANG BERDOA, BANYAKKAN MEMUJI KEBESARAN ALLAH DAN MENYEBUT NAMA-NAMA ALLAH YANG LAIN YANG BERSESUAIAN DENGAN KEPERLUAN DOA KITA PADA MASA ITU. CTHNYA… JIKA BERDOA MOHON DIPERMUDAHKAN REZEKI, SEBUTLAH NAMA ALLAH AR-RAZAQ DAN DISUSULI JUGA DENGAN BERSALAWAT NABI SAW 
6)       BERDOALAH BERSUNGGUH-SUNGGUH DARI HATI. GUNALAH BAHASA YG DAPAT DIFAHAMI KERANA ALLAH MAHA PENGASIH DAN SANGAT MEMAHAMI DAN MENDENGAR SEGALA BICARA TULUS HAMBA-HAMBANYA 
7)       AJARKANLAH ADAB BERDOA KEPADA SELURUH AHLI KELUARGA SEDARI USIA KECIL KERANA INSYA ALLAH IA AKAN DAPAT MEMBENTUK PERIBADI BAIK DALAM KEHIDUPAN. 

WALLAHU’ALAM…….. 

marilah sama2 kita berdoa dengan cara yang betul. mudah2an doa kita diterima dan dimakbulkan. amin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nuffnang


hehe. aku teruja la pulak. aku baru je pasang nuff kat blog aku. sebelum ni memang susah nak tgk nuff aku naik. selalunye satu or dua je. kesian kan? mungkin isi aku tak cukup mantap kot kan. hehe. ini hasil aku BW. tu yang naik sikit. n selalunya nye sen cuma naik 25 sebulan. tapi sejak 2-3 minggu ni seminggu dah sampai 75sen. kena teruskan ber BW nih. hehe. walaupun sikit dan jauh untuk mencapai rm50. hehe. malu betul nak tunjukkan aku dapat bape. haha. apa tips aku ek? aku selalu pegi jalan2 tengok blog orang lain dan aku tinggalkan jejak aku kat shoutmix. hehe. sambil2 tu aku baca la blog2 depa. ilmu dapat. duit pun dapat. hehe. ini adalah salah satunye la. hehe. jom kawan2 berblog walking. hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keputusan sukma 5


keputusan sukma 2010. wah nampaknya selangor dah mula naik wo. dorang ni main kejar2 ek. hehe. sarawak dah turun semula. johor masih ditempat yang sama. huhu. melaka dah jadi no 3. wilayah masih mengekalkan kedudukan. wowo. memang sengit nih. agak2 negeri mana ek yang juara? adakah sarawak lagi? hehe. kita tengok je la nanti. ok nak sambung buat kerja. hehe.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buntu Dengan Sistem

Aiyo. aku dah search kat pakcik google dah semua solution. tapi hampa la. aiyo. macam mana aku nak present esok ni. present apa yang ada saja lor. memamg nampak sangat aku ni lemah. ish. sakit jantung aku ni. dari tadi rasa tak sedap hati je. kedit pulak tak der. memang tak best langsung sepanjanga hari ni. nak tidur pun asyik terjaga. ngadap projek aku.
ini adalah interface bagi main page. memang simple. aku sengaja wat simple. sebab core aku adalah database. waluapun aku xpakar. haha

dah design simple gile. asalkan ada warna pink. haha. ikutkan senior2 semua. PSM present sekali je. tapi kitorang ni present sampai 3kali. aku 4kali present. present yang semuanya ada markah. aiyo. tensen lo. lau selalu macam ni. memang boleh buat aku kurus. haha. boleh ke kurus aku nih? macam mustahil. sebab belum ada motivasi la. haha. masih memekakkan telinga bila orang lain bebel sal kegemukan aku. pedulikan. 

inilah yang menjadi masalah sekarang. aku memang dah buntu lor.

haish. macammana ek nak letak kalendar kat sebelah date tu ek? walaupun ada kelender di situ. tapi tak function pun. sapa tau macam mana nak buat? aku gunakan php. and mysql sebagai database aku. aku masih lemah la bab2 mende ni. macam tak sesuai je aku jadi student database. hehehe. ok. nak cuba buat lagi. cuba. cuba. dan cube lagi. hehe

p/s: si dia asyik mesej tanye aku dah topup ke belum. dia ni betul2 rindu aku atau tengah bosan. aku konfius.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keputusan sukma 4

sungguh lambat aku update result sukma ari ni. banyak keje la nak kene siapkan. masing2 memerlukan perhatian yang sewajarnya. dengan si dia yang asyik dok mesej je.huhu. sampai abis kedit aku dok ber SMS. huhu. lagha. hehehe. ok2. aku update terus ek. nampaknya wilayah dah terus naik dan melaka dah turun. johor masih tak naik2. go. go. go johor. hehehe. aku sokong mana2 je yang comel2. boleh tak macam  tuh?


p/s: semalam majlis pembukaan sukma. tengok kat tv je. ramai betul orang kat stadium hang jebat. siang tu aku lalu situ. memang banyak kete kat sana. huhu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keputusan sukma 3

haiyo. hari ini lambat la pulak nak updated result sukma. hehehe. pergi jalan2 tadi lor. ok meh aku updated ek. td aku lalu dewan bestari. tutup pulak. dah abis ke game badminton? huhu.



p/s: makan coconut shake tadi.1st time. sedap jugak.hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS