RSS

25 April 2009

accident...aduhai...

accident...ramai yg xsuka kan bile accident..aduh...memang sakit...lau setakat luka skit2 xpe la..tapii yg melibatkan patah2 ni..aduhai...memang tragis..huhu..yg melibatkan maut lagi tragis...
tengahri td area kul 12lebih..seorang rakan encik M(bukan nama sebenar) sy accident...bile tau dia accdent bleh lak aku bantai gelak...aduhai..xpatut aku ni....maaf kan aku yek encik M...hehehe..aku btau kat encik K(bukan nama sebenar)...dia btau kat sume...akhirnya kami semua bertemu di hospital....sementara tunggu dorg sume aku dtg dulu ngn cik S(bukan nama sbenar)...encik M dok merapu...sian dia...dah la sakit...memang kesian la ngn dia..tapi encik M masih tetap comel macam pooh..sori ek encik M..hehehehe..semoga encik M cepat sembuh ek...jgn nakal2 kat spital..huhu...

22 April 2009

EXAM..EXAM..EXAM...

aduyai...exam...nape kene exam??untuk menguji kite ape yg telah kite belajo spanjang sem ni....tapi kenapa ngn cara exam???hehehe..perlu ke aku ulang ayat yg same...hehehehe...penat la study..bile nak abis exam ni....esok ader paper...lusa pun ader...disaat sume org dah siap abis exam aku masih ader lagi....letih...tapi....xleh merungut kan??xbaik merungut...huhu...yelah aku nak study la ni....hehehheheh..gud luck untuk rakan2 ku sume.....

20 April 2009

sejak beberapa hari ni aku berasa sgt terhibur...macam2 karenah manusia aku lihat...
mereka adalah teman2 dirumah juga teman seperjuangan dalam dunia persilatan..

19 April 2009

Tanda-tanda dunia di penghujung nyawa...

1) Penaklukan Baitulmuqaddis.
Dari Auf b. Malik r.a. katanya,Rasulullah s.a.w telah
bersabda:

'Aku menghitung 6 perkara menjelang hari kiamat.'Baginda menyebutkan salah 1 diantaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.'
- Sahih Bukhari

~ dah jadi dah...


2) Zina bermaharajalela.

'Dan tinggallah manusia2 yang buruk, yang seenaknya
melakukan
persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka
inilah kiamat akan datang.'- Sahih Muslim

~ dah nampak dah...


3) Bermaharajalela alat muzik.

'Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan &
perubahan muka'. Adayang bertanya kepada Rasulullah;
'Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?'Baginda menjawab: 'Apabila telah bermaharajalela bunyian(muzik) & penyanyi²
wanita'- Ibnu Majah

~ Mentor, Malaysian Idol, Akademi Fantasia,
Anugerah Muzik...



4) Menghias masjid & membanggakannya.

'Di antara tanda2 telah dekatnya kiamat ialah manusia
bermegahan dalam mendirikan masjid'- Riwayat Nasai.

~ memang dah nampak dah...



5) Munculnya kekejian, memutuskan kerabat &

hubungan dengan tetangga tidak baik.

'Tidak akan datang kiamat sehingga banyak
perbuatan & perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim & sikap yang buruk dalam
tetangga.'- Riwayat Ahmad dan Hakim.

~ ada anak tak mengaku ada mak/bapak pasal malu......




6) Ramai orang soleh meninggal dunia.

'Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil
orang2 yang baik& ahli agama di muka bumi, maka tiada yang
tinggal padanya kecuali orang2 yang hina & buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran'- Riwayat Ahmad

~ boleh kira berapa jer para ulama'yg tinggal...


7) Orang yang hina mendapat kedudukan terhormat.

'Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan
dikuasai oleh Luka'bin Luka'(orang yang bodoh & hina).
Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang
beriman yang diapit oleh 2 orang mulia'- Riwayat Thabrani

~ George Bush, Ariel
Sharon& kat Malaysiapun ada....



8) Mengucapkan salam kepada orang yang
dikenalnya sahaja.

'Sesungguhnya di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat
ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang
lain kecuali yang dikenalnya saja.'- Riwayat Ahmad

~ jiran sesama islam pon tak bertegur sapa...


9) Banyak wanita yang berpakaian tetapi
hakikatnya telanjang.

Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. 'Di antara anda² telah
hari kiamat ialah akan muncul pakaian² wanita & apabila
mereka memakainya keadaannya seperti telanjang'.

~ fesyen zaman skarang (tube, spaghetti strap, g-string etc..)...



10) Bulan sabit kelihatan besar.

'Di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialah
menggelembung(membesarnya) bulan sabit.'- Riwayat Thabrani

~ tak caya gi tengok...



11) Banyak dusta & tidak tepat dalam menyampaikan berita.

'Pada akhir zaman akan muncul pembohong2 besar yang datang kepadamu
dengan membawa berita2 yang belum pernah kamu dengar & belum pernah
didengar oleh bapa2 kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu & memfitnahmu'- Sahih Muslim

~ Siaran TV kerajaan dan swasta, akhbar2 harian & majalah² yg popular skarang nie......



12)Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksian yang benar.

'Sesungguhnya sebelum datang nya hari kiamat akan banyak
kesaksian
palsu & disembunyikan kesaksian yang benar.'-Riwayat Ahmad

~ tengok kes peperangan Iraq ...


13) Negara Arab menjadi padangrumput & sungai.

'Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri Arab kembali menjadi padangrumput & sungai²'- Sahih Muslim

~ Dubai
dah turun salji... Mina dah kene banjir...



TOLONG FORWARDKANKEPADA TEMAN² LAIN!


Dari Abdullah bin 'Amir r.a., Rasulullah s.a.w....bersabda:

'Sampaikanlah pesanku biarpun 1 ayat...'

17 April 2009

akhirnya...

akhirnya aku berjaya menghadapi ujian sijil rendah...
2 je aku nak btau..hehehehe..

08 April 2009

kampung halaman

aku rindu kat umah..family sume...bile dapat balik umah la ni...bz sungguh....(bz ke??)..leh di katekan tiap2 hari ader latihan silat...sampaikan pak guard pun dah malas nak tegur aku balik lambat...tapi pas ujian ni...aku nak balik umah secepat yg mungkin...rindu kat budak comel tu...hehe...ei geram aku lau jumpe itu budak...dalam hp aku sume gambo dia aje...haish...nnti cuti 2 bulan leh ar jumpe itu budak setiap hari...huhu...mamaku?cuti ni mesti sume aku je yg cuti...yg lain sekolah...mak aku pun sekolah jugak...hehe...semua ke sekolah....aku dok umah je la...huhu...nak merayau macam x best pulak tanpa family..huhu...mama...tunggu kepulangan anak mu yg byk masalah ni...hehe...i love u mak....
budak comel yg membuat aku geram sgt...mase aku nak dukung dia..ade ke dia tgk je muka aku...huhu...macam ar aku mencabulinya...haha...

01 April 2009

minggu depan ade test teori silat cekak..erm...dah sedia ke aku??byk mende nak kene sedia ni...mampu ke aku buat sume itu...kite tunggu dan lihat saje la...

pembuka tirai..

--berjinak2 dengan blog..
--siapakah dihatimu..