RSS

29 November 2012

Lagi


ditujukan kepada bakal2 pengantin. kawan2 saya yang akan mendirikan alam rumah tangga, 
selamat pengantin baru.

sekarang kang musing orang kawing2 kang...tehee

p/s: the twilight saga breaking dawn part 2 memang puas hati. hehehe

28 November 2012

Pheww~

harap2 bulan ni dapat la aku tarik nafas lega..

cubaan untuk menyimpan wang. macam2 yang dikehendaki. tapi adakah ianya perlu? ok buat checklist.
  • yang pertamanya, planning nak beli kereta. tapi nampaknya kena tangguhkan dulu. sebab ada perkara yang lagi penting aku kena simpan. 
  • keduanya, simpan duit untuk ke bandung. ini satu hal. kawan2 aku kata dah beli tiket. tapi bila aku tanye tarikh sorang cakap tarikh ni. yang sorang lagi kata tarikh itu. poning la macik dek non oi. jadi pergi ke tak ni?!
  • ketiganya, simpan duit untuk kawin. errr...perlu. starting now.
dan kesimpulannya. aku kena la kawal nafsu untuk membeli belah. eh aku bukan jenis suka shopping pun. hoho.

p/s: serius aku tak paham bila dorang bersembang. sangat laju bicaranya. *sigh*

12 November 2012

First Doodle

hari ini keje aku waktu pagi je. waktu petang aku tak buat apa. dok belek2 blog orang yang ada lukis2. dan tersesat ke doodle. hehe

tiba2 perasaan nak mencube untuk buat doodle datang, maka aku cari tutorial dia. aku cube. dan hasilnya. taraaa..

edisi tak pakai cermin mata
lain kali aku ada masa terluang aku buat lagi la..yang ni macam nampak simple je kan..hoho

p/s: tiap2 kali kami keluar mesti hujan. haish! memang musim......

08 November 2012

Belated Birthday to My Sayang

5 November hari tu hari lahir encik BF. memandangkan kami sudah ke arah yang serius. maka aku haruslah dedikasikan ucapan hari lahir kat dia. tak gitu? hehe

memandangkan besday dia jatuh pada hari isnin. maka kami pun sambut awal. sebab ahad kan cuti. maka tak de la nak terkejar2 dengan waktu kerja kan.kan.kan

aku belikan dia kek rainbow. sepotong je. sebab sambut 2 orang je kan. lagipun dia tak suka makan kek sangat. haha. kongsi. dan jajan2 sampingan. lokasi, tasik shah alam. dihiasi dengan hujan renyai2. hahaha..

maaf tiada gambar kat aku. semua ada kat hp dia. nnti aku dah amik aku update. hehe.

kepada kamu wahai encik BF, selamat hari lahir yang ke 34! hihihi. semoga kita dapat kawin cepat2 dan semoga kamu ceria seperti selalu. hehe.
 


07 November 2012

Pindah Rumah

minggu lepas aku pindah rumah sewa dari Jalan Klang Lama ke Taman Kinrara.

alkisah. proses nak cari rumah sewa bukan main payah wo. semuanya sebab wang. kebanyakan rumah 600 ke atas. dah dapat yg murah suasana pulak tak ok. dah dapat suasana ok, deposit pulak tak ok. dipendekkan cerita. dapat la rumah kat Taman Kinrara Seksyen 1. apartment 5 tingkat. tiada lift. dan rumah kami ditingkat 4.

mula2 pindah tu memang la penat. dengan barang2 lagi. badan lagi. hehe. nasib baik ada encik BF membantu. hohoho. dari rumah lama ke rumah baru dia yang banyak membantu.

cerita pasal rumah aru pulak, memang banyak perbezaan dari rumah lama. penghuni rumah sebelum ni 3orang. sekarang 5orang. dulu kecik sekarang dah besar sikit rumah. dulu tingkat 14 sekarang ni tingkat 4. tapi dulu ada lift sekarang tak ada lift. dulu kawasan tu bising dengan bunyi kereta dan budak2 main. sekarang ni sunyi dan tenang. cuma dulu dekat sangat dengan masjid. sekarang jauh. kena tengok jam la tuk nak tau dah masuk waktu ke belum. dulu parking susah. sekarang parking ok la jugak banding yang dulu. just ok je. still kene berebut juga,cume tanah tu tar cantik la sikit dari yang dulu. dan kawasan rumah baru ada guard. hoho. 'no sticker no entry'.. pendek kata aku puas hati la dengan rumah baru walaupun orang kata rumah kami tu mahal. huhu.

aku dan encik BF dah tak duduk satu blok lagi. walaupun dia di KL aku di Selangor, tapi kami tetap dekat. 5 minit je dah sampai rumah. hoho.

kesimpulannya. ingatlah orang yang tersayang, kikiki..

p/s: macam nak cari keje lain yang menjamin masa depan la.....huhu