RSS

02 October 2011

Kita Ada Ikan Biru

hello sayang2 semua. tehe. just straight forward ok. jumaat lepas aku beli ikan. ikan laga. baru2 nak bela ikan. untuk permulaan aku beli ikan laga dulu. cari ikan with my sazzy kat bukit gambir. dari dia la aku tercetus nak bela ikan. macam tenang je tengok ikan ni. dia pun beli ikan juga. dia dah ada banyak ikan. and ada akuarium besar. aku belom mampu lagi nak beli yang besar. beli yg comel2 je. hehe. masa beli ngan dia aku beli yang ni.
umah ikan untuk malam pertama
then semalam aku p jalan2 kat tesco ngan family aku. jumpa plak umah kaca untuk ikan biru aku tu. maka tanpa pikir panjang terus beli. harga ok la juga. rm5 kat kedai rm5. then mak aku suh tambah bunga plastik. ah. beli je la. mak aku yang punya duit. then sampai umah terus tukar umah tuk ikan aku. maka malam td dia duk umah kaca la. nampak besar ikan aku.tehee

see..ada bunga tau..

ikan biru aku dari pandangan atas

nampak besar kan...hehe
jadi lepas ni aku plan nak beli ikan lagi letak kat umah biasa dulu...then dah besar sikit baru aku beli akuriunm besar sikit..hehe..nampaknya mak aku menyokong sepenuhnya atas niat aku ni. hehe

p/s: kalau nak bandingkan ikan ngn kucing. ikan lagi senang nak jaga kot, tehee

2 komen-komen:

neena's blog said...

uiii syg .. bapak besar pk0k bunga nye .. bli ar yg singgit stengah 2 yg byk2 tuh .. bru pening cik biru kau tuh .. hihii

aziati said...

SESUAI LA NGAN TASTE MAK AKU..SUKA BESAR2...HEHE..CANTEK APA...YG PENTING BUNGA...HAHA