RSS

02 October 2015

Hasil Perahan Susu

Salam Jumaat,

dah sebulan aku pam susu ikut jadual. err...tak de la ikut sangat. sejak2 ada geng mengepam ni. bertambah semangat pam ikut jadual. teheee..

sebelum tu tunjuk sikit hasil perahan hari ni pukul 10.45 pagi td. pam selama 20 minit.
sebelah kanan tu hasil belah kanan sahaja. jarang2 dpt macam ni utk satu sesi perah

sebelum ni kalau pam memang dpt satu botol je..paling banyak 5oz la satu sesi. penah gak 1oz je satu sesi dengan pam selama 30 minit. sedih. duli ibarat kais pagi makan pagi. kehkehkeh.

kini tidak lagi. stok dalam peti ais banyak. alhamdulillah.

cume,sejak2 aisyah dah makan ni. dia kurang minum susu. pengasuh pulak, rajin memasak. bila aisyah dah makan. mana maunye dia nak minum susu. selalu bagi pengasuh 15 oz habis. sekarang, bagi 15 oz mesti ada baki 5oz. kadang2 bako 7oz. adeh.

tak pe,janji aisyah sihat. 

apa rahsia susu banyak ni?

entah la.. aku pun tak berapa pasti aku makan apa.. tapi sarapan pagi memang tak penah tinggal lagi setakat ni. walaupun minum air sahaja. selalunya sarapan aku air milo dan roti sahaja. cecah dengan air milo..sedap. hehehe..aisyah pun kadang2 join sekali.

so,tips aku, sarapan sebelum kul8 pagi. makan tengahari jangan lambat,malam sebelum tido minum air suam atau milo panas. in syaa Allah,kalau niat kite betul,dipermudahkan semuanya. tak gitu?

akhir kalam,dongibab,kipidap

1 komen-komen:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)