RSS

31 March 2010

Berat Badan



Yeah!!!
saya sangat suka hati lah...
kerana berat badan saya sudah turun dari 66 kg ke 62 kg....
sungguh tidak ku sangka...
walaupun masih dalam 60++ tetapi saya sangat teruja kerana saya sudah turun berat badan...
pada hari isnin yang lalu...saya sangat teruja kerana bengkong yang bersaiz 32 sudah senang saya pakai tanpa menarik-narik bengkong itu...
sekali pasang...zap....terus melekat....hahahaha

tips saya??
haha...tips saya adalah anda kena demam...hahahahahaha
apabila anda demam..anda akan tidak berselera untuk makan...juga anda akan sukar untuk tidur....
ditambah pula minggu sebelum ni busy dengan projek....dan presentation....bertambah-tambah la kurang selera makan....

tetapi saya juga bimbang..kerana sekarang selera makan saya sudah kembali seperti sedia kala...
adakah saya akan bertambah berat badan lagi?
oh no...tidak mahulah....
jadi...untuk mengekalkan berat badan yang sedia ada...saya sedang berusaha untuk makan nasi sekali sahaja sehari dengan kuantiti yang sangat sedikit iaitu hanya dua senduk...banyak ke?...saya tak boleh tinggal nasi..kerana nasi itu sudah menjadi rutin makanan saya.....

2 komen-komen:

Ichi said...

ahha. dun wori dear.
nanti ati datang rumah akak je confirm akak masak yang best2 ek.
pastu sebelum balik rumah, akak siapkan breakfast plus bekal bawak balik untuk housemate jugak. hehe

ajieyatie said...

akak macam xbagi sy kurus je ni...hehehehe
xpe2...org dah bg makan....kite makan je la....hehehe