RSS
Fix_Left

@#$%^&*()

Aduhai la...geram campur bengang campur marah sama dengan macam nak mencarut....

aku tak paham la dengan sesetangah manusia di bumi ini...
erm...macam mana nak mulakan ni??

ok la...start dari aku kemalangan ari tu....
ingat dah selesai lepas wat report...
rupanya masih tak selesai lagi...

masa aku excident tu hari isnin 15 feb 2010 jam 3.30 petang...
then dia tanye aku camne...
aku yang pada waktu itu sangat blur n dalam keadaan bersalah...aku call mak aku..
mak aku cakap kene buat report polis..
then aku cakap la kat akak yang 'berbudi bahasa' tu...
aku>>saya tunggu mak saya n then buat report polis...
dia>>ok kalau macam tu saya pun nak pergi buat report..saya pun kurang percaya dengan mekanik kat cni...
aku>>ok...

lepas tu dia pun blah ngn kete yang bodol2....tau ape maksud bodol???aku pun xtau nak explain camne..hahaaha

keadaan dalam keadaan sunyi..yang hanya kedengaran adalah bunyi kereta lalu lalang...dalam 20 minit kemudian..mak aku pun smpai bersama atuk lelaki aku...erm...mak aku tanye mana orangnye...aku cakap la dorang dah balik...dorang pergi buat report...

ok...then kami pun pergi la buat report...kereta tu biarkan disitu...tunggu orang tarik...
sebelum tibe ke balai...sarjan rokiah call aku...cakap yang dorang dah wat report...dia tanye aku aku kat mane..aku cakap la aku on da way nak pergi balai polis nak pergi buat report...sarjan tu pun cakap ok...

then selesai la sesi saman menyaman....aku pun dah bayar saman...sepatutnye setel la...

rupa-rupanya..dia call...tanye aku boleh ke bayar cash lau dia pergi repair...aku terus bag telepon lat mak aku...aku pun tak tau ape yang dia bincangkan kat mak aku...mak aku suh dia claim insurance dia...sebab dia tak nak tunggu lama...sebab lau dia claim insurance kereta NY2211 akan mengambil masa yang lama..ok dia pun letak telefon n dia cakap nanti dia call balik...

then time aku nga kursus dia call lagi...dia terus je tanye aku boleh ke bayar 400 tuk kereta dia...aku pun tanya la 400 tu untuk ape...dia cakap untuk repair kereta dia...aku yang mase tu nga dengar kursus tak dapat nak paham sebenanrnya ape maksud dia...then aku pun cakap yelah nanti saya bayar...ops..aku dah terlepas cakap ke mase tu???then aku tanye kat kawan-kawan yang sama-sama tengah kursus...mereka cakap jangan bayar....alamak aku dah terlepas cakap tadi..camne ni???then aku bagi mesej semula kat budak tu cakap aku tak boleh bayar cash kat dia...ape2 pun dia kene claim kat insurance kete NY2211....lepas tu kakak dia call aku...aku mule2 tak dengar bunyi phone..sebab aku wat silent mood...yelah nga kursus...dah bape kali ada misscall aku pun angkat la...dia boleh plak marah-marah aku...kenapa angkat phone lambat...wei makcik..suke ati aku la nak angkat phone lambat ke cepat...adoyai....pas tu dia tanye aku kenapa tak nak bayar...aku cakap la dia dah buat report...buat ape aku nak bayar lagi...then dia pun cakap la aku dah langgar dia,aku kena la responsible...ceh...dia ckp omputih...hahaha....then aku cakap lagi..aku dah bayar saman buat ape aku nak kene bayar lagi kat dia....mengikut undang-undang...aku tak boleh bayar cash kat dia...then dia cakap la aku ni xpaham lagi ke yang 400 tuk ape...dia cakap dia dah cakap baik2...hello kawan...awk cakap baik-baik ke dengan saya????tanye la pada diri sendiri..bak kata nabil...lu pikir la sendiri....sambung balik dia cakap ape tadi..hehe...dia cakap yang 400 tu sebab nak hidupkan insurance dia...sebab owner dah meninggal...then penama kedua tak ada...jadi untuk claim insurance kereta dia..kene la bayar 400 tu untuk hidupkan kereta dia...hadoi...lagi la aku pening kepalo...hahaha..pas tu aku pun cakap la...yelah2..nnti saya masukkan duit kat akaun awak...tapi bukan sekarang sebab saya sedang kursus...haha...ye betul aku memang dah janji..selepas dia seperti mendesak aku supaya responsible...hahahaa..bodohnye aku...padahal aku mana ada duit pun nak bayar...hahahaha....

then waktu yang dijanjikan pun tiba..aku tak masukkan duit pun...tapi sebenarnya ada la niat nak masukkan duit kat akaun dia..tapi entah kenapa pas aku beratus panjang-panjang tu aku boleh balik semula..sebab macam ada satu tarikan mintak aku balik...hahaha..so aku tak masukkan pun duit tu...esoknya dia mesej aku...cakap kereta dia siap jumaat..dia tanye bile nak masukkan 400...aku xbalas pun mesej dia...pas tu dia call...kawan-kawan aku yang jawab...sebab aku ada hal lain mase tu...

biasa la bile kawan-kawan dah masuk campur...adalah adegan yang kurang sedp didengar pada masa itu...ada satu perbualan tu..budak tu cakap aku bodoh...hahaha..ye benar tu...saya bodoh..pas tu kawan aku backup la aku...sayang kat kawan-kawan aku..hehhee...ada lagi...budak tu cakap kawan aku ni bangang la...pas tu ape la lagi..aku pun x ingat....pas tu kawan aku tercakap la...hei mangkuk...then dia leh plak cakap...dalam islam xder cakap macamtu...hahha..ye betul tu...n dalam islam xder xcakap bodoh n bangang tu baik.....then selepas puas dia memaki hamun kami semua..dia pun letak telefon....

malam tu aku mesej dia..cakap ngn dia aku xleh nak bayar 400...cume boleh bayar 200 je...pas tu senyap tanpa balasan mesej dari dia...then hari jumaat..kakak dia call aku..cakap camne nak bagi duit??aku cakap la..kite jumpe...pas tu petang tu jugak la jumpe..aku bawak kawan aku...kakak dia dtg ngn adik lelaki dia yang kononnya garang la..padahal macam tak tau ape2 je...

masa jumpe tu adalag adegan yang kurang senang sket...aku dengan kawan-kawan aku...3lelaki 2pumpuan..then tak lama lepas tu datang lagi 2orang lelaki...aku ni pun satu...dah ramai geng pun macam takut..aku tau bagi duit then blah..tapi kawan-kawan aku halang aku bagi duit camtu je...so..aku pun xbagi la...cakap ngn dia esok jumpe lagi..

pas tu aku btau kat ayah aku...ayah aku marah la..sebab nak jumpe lagi untuk ape...huh..aku pening la...semua orang cakap jangan bayar...adow....

then esok nye aku bankin je 200...aku tau nnti mesti dia akan mintaklagi 200...pas aku masukkan 200 dalam akaun dia...sikit pun xcakap terima kasih.....dalam islam xajar begitu ye...

seperti dijangkakan...dia mintak lagi 200...dia tanye nak bayar bile..aku cakap la mak aku xde gaki lagi...pas tu dia cakap ok..n thanks..

dua hari lepas tu dia mesej lagi...myb cume bagi peringatan...dia ckap bile nak bayar lagi 200 n kereta dia siap sabtu...hahaha...macam putar belit la dia ni..ari tu cakap jumaat lepas siap...ni cakap sabtu ni lak siap...ayoyo...then aku bg no dia kat ayah aku...suh dia settlekan ngn ayah aku...

tadi ayah aku call.budak tu...pergh...dari ape yang ayah aku cakap kat aku..budak tu macam xde rasa hormat..then dia cakap aku ni student yang entah ape2....yelah...student macam aku ni bukan pandai pun...student yang tak berkembang...lau dia cakap kat aku..aku leh terima la lagi...ni ayah aku pun dia xrespect...memang cari nahas la dia ni...hahhaha..aku cakap je lebih..tapi depan dia aku senyap je..kerana aku rase bile aku senyap adalah jalan yang baik..hahaha...kang aku bersuara kang..aku kuarkan fakta yang salah plak..hahaha..

now...aku dah ada semangat sket..lau dia call..aku takmau angkat...lau dia mesej..aku takmau balas...hehehe..sebab...aku rase kes dah selesai..walaupun xselesai lagi...aku nak fokus kat study pun tak tenteram macamni...dia tak tau agaknye macam mana situasi belajar ni macam mana...serba kekurangan...nama pun belajar...study...memang la kurang segala-galanye...lau dah sempurna buat ape aku nak belajar..ye tak??

sekian..bebelan aku yang entah ape-ape ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen-komen: