RSS

20 March 2012

Semangat Kerja

pagi2 lagi aku dah terjaga sebab alarm henpon aku asik menjerit2 je. tak boleh nak tengok orang tido sikit. huh! padahal aku yang set alarm tu. hehe

pagi ni aku bangun dengan keadaan yang excited. celik mata je nak set da. pas ni mandi,solat subuh,buat sarapan, siap2 p keje, sarapan and 7.30 pagi gerak p keje. ok semua dah dirancang dari malam tadi sebelum tido. dan pagi aku ikut segala yang dirancang. hoho.

kejadah apa aku rajin nau buat sarapan. ala,buat roti telur je pun. cincai2 je. asal boleh makan. kan? ha..lagi sekali aku dah lari tajuk. hehe

minggu ni kena ulang alik dari Imatera ke MPSJ. then seterusnya maybe akan ke MPSJ terus. or maybe setiap hari dari Imatera ke MPSJ or apa2 je la. asal pegi keje. haha. setiap hari kena plan mana aku nak kena pegi. baru terasa bekerja sejak akhir2 ni. 

nak cerita pasal kerja ni sampai bila2 tak habis. yang bestnya ulang alik ni. masa kita banyak habis kat perjalanan tu je. dengan keadaan jem nya. eh bukan aku bawa motor ke?apa kena mengena ngan jem.kan boleh cilok2. untuk makluman. aku ni kalau bawa motor bukan macam yang jenis cilok2. sangat berhemah. aku dah penah accident motor 2kali, kereta 1kali, tak masuk basikal lagi. kira dah banyak kali gak aku merasa kemalangan kecil ni. so, tak berani nak bawa motor laju2 dah. tehee. dan aku agak fobia kalau aku bawak kete tiba2 orang depan aku brek. aku nampak lampu merah dorang je aku terus tekan brek,even jauh sekalipun. fobia2. masa tu la aku akan rasa kaki aku gigil2. sapa yang pernah naik keta ngan aku tahu la. sampaikan ada yang pernah terhantuk kat cermin depan sebab aku brek mengejut. maaf ye kawan2. hehe. kite tak sengaja. haha.

so, apa yang menjadikan aku semangat nak pergi kerja. dah la kena ulang alik menempuhi trafik jem. yang pemberi semangat aku adalah dia. siapa dia? teet! tengok dia je dah buat aku semangat belum cakap2 ngan dia lagi. hehe. tapi itu hanya pemberi semangat. bukan untuk jodoh. hoho. tak tahu status dia. so hanya admired dia sebab perwatakan dia yang agak menarik. hoho. 

gatal? ok. sat g balik rumah sental dengan dawai kokot. erk! gila.

p/s:jangan sangka yang tak hensem itu tak menawan! hoho

2 komen-komen:

neena's blog said...

aku cam kenal je org yang terhantuk kpale tuh . hahaa

aziati said...

ramai dah yang terhantuk kat cermin gaar2 aku break mengejut.hehe..maafin sy ya..hehe