RSS
Fix_Left

Tag Dari Cik Mija

Yay kena tag! amik kau! nah. cik mija yang bagi. ekceli dia bagi semalam. hari ini aku baru dapat buat. hehe. 

sebelum itu. ada syarat2nye. syaratnya adalah  seperti berikut : (ceh skema ayat aku ni) 
  • tak boleh tag orang yg sama
  • harus meletakkan syarat-syarat ini di entry 
  • pastikan mereka semua tahu mereka suda d'tag ;)
  • ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri bkn org lain ok..
  • jawab semua soalan yang diberi oleh manusia yang tag anda itu dan selepas itu anda pula kena mencipta 11 soalan lain untuk org lain yg anda ingin tag..ada paham, kalau xpaham buat-buat paham aje la k...hehe
 ok. lets me start with 11 things about me k.

1. aku merupakan anak pertama dari 4 err ke 6 ek adik beradik. bilangan itu tidak penting. yang penting aku anak pertama. aku la yang berkuasa..muahahaha! *krik..krik*
2. tidak cerewat tentang makanan dan minuman.
3. suka aktiviti lasak. tapi tengok juga aktiviti tu macammana.
4. konon2 nampak berani la. padahal sebenarnya penakut yang amat. 
5. tak suka tido tutup lampu. err..nak tutup lampu boleh..asalkan ada cahaya sikit yang masuk. hehe.
6. suka pandu kete and moto lelaju. tapi dijalan yang lengang sahaja. er..mak sal speed trap tu nanti2 bayar boleh? *dush*  kena hempap batu
7. suka kaler yang ceria2 sahaja. warna hitam? eeer...warna ke tu? 
8. suka cakap merapu. kadang2 mende yang entah apa2. kesimpulannya suka bebel bukan2 la.
9. aku hitam orangnya. tak sehitam bontot kuali. tapi lagi hitam. erk!
10. suka ketawa terbahak2. baru best.
11. suka tengok lelaki hensem. ok babai.

ok. finish already about 11 things about me. now its time to answer question from cik mija.

apa perkara yang anda lakukan apabila anda sedang bersedih?
aku jarang sedih. tapi bila sedih aku nangis je la. haha.  setel.

apa sifat buruk anda yg dari dulu lagi xboleh nk ubah?
blur. asyik blur je bila orang lain terangkan. ok. mende ni sampai ke tempat kerja still tak boleh berubah.
perkara apa yg dapat mengembirakan hari-hari anda?
setakat ni perkara yang mengembirakan adalah time dapat gaji. muahahaha.
zaman belajar or zaman bekerja yg best & kenapa best?
bagi aku dua2 ada yang best and yang tak bestnya. tapi dari segi kawan2. aku suka masa zaman belajar. tak de sapa yang nak tunjuk pandai. masa keje semua nak tunjuk pandai. then, sapa yang nak jadi tak pandai?
tempat yang paling anda teringin nak pergi?
mekah.
5 perkara yg anda tidak suka?
1.lelaki bertindik.2.lipat baju kurung.3.kete tak bagi signal.4.asap kenderaan.5.orang kol time aku nga buang air.
anda anak ke-berapa di dalam family?
anak pertama.
apa pandangan anda tentang remaja zaman sekarang?
remaja? pandangan aku kabur. err...semakin kurang kasih sayang mungkin.

jika diberi peluang bercuti, kemana anda hendak pergi?
dalam malaysia cukup la. er..mana ye. memandangkan aku dok selatan tanah air. aku nak ke Pulau Tioman. dengar kata tempat tu best!
lagu apa yang anda minat & ada cerita disebalik nya? kisah cinta ke?hehe
aku suka lagu harmoni cinta by gita gutawa. rentak dia merdu. erk. teringat kat piano kalau dengar lagu ni. piano???haha
apa tittle ada sekarang single? married? in relationship? o complicated :)
masih belum kawin lagi.

ok done!

now i want to tag my kazen,izzati, my kazen,ila and my sister,yan.
soalannya adalah:
1. makanan yang paling sedap penah makan?
2. sapa paling nakal dalam adik beradik?
3. genre yang macam mana menjadi pilihan bila tengok movie?
4. plan nak kawin masa umo berapa?
5. cita2 masa sekolah?
6. perkara yang membosankan adalah?
7. apa yang menjadi keutamaan sekarang?
8. celik dari bangun apa yang korang buat?
9. masakan apa yang paling expert dimasak?
10. suka kereta ke suka motor?model apa?
11. perkara yang membuatkan anda senyum sampai ke telinga adalah?

ok korang jawab ye..aku nak chow.daaa~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen-komen: