RSS

30 June 2012

Oh My Purse

tersebut la alkisah...toibbb...ah...tak payah nak toib sangat la..dipendekkan cerita. 28 Jun 2012. aku dah kehilangan IC,kad ATM,lesen dan card2 sampingan yang ada dalam dompet aku tu. kisahnya macam nih.

biasa la pagi2 nak pegi keje. sebelum aku keluar rumah. aku akan pastikan purse and handphone aku akan dibawa. tapi pagi tu. habis dah satu bilik aku selongkar. dari sarang tikus dah jadi sarang entah apa aku nak sebut pun tak tahu la. tak jumpa. then aku terfikir. malam tadi aku macam ada letak kat dalam bakul motor. ok la.aku dah rasa lega. kat motor kot. then dah sampai kat motor. tak ada. elek. lost. aiyo..amma..appa. aku dah risau nih. dengan tawakalnya aku start motor nak pegi keje dengan tak ada lesen and ic. then suddenly, osmate aku ternampak kad nama aku. mula-mula nampak satu..pas tu.ada lagi..dan lagi..lagi..memang banyak pun kad nama aku dalam purse aku tu. tiba2 aku nampak lesen aku.eh. ya! confirm. mende2 tu semua dalam purse aku, tapi mana ic aku? mana isi2 yang lain. tak ada. huhu. hampeh! serta merta aku ke balai polis buat report. then setel report. aku pegi JPN. buat IC. bayangkan duit terbang sambil buat muka bangga! hey! buat IC hilang mahal ok. bagi aku la. ini kalau hilang masa aku tengah bulan memang KO. nasib baik semalamnya baru gaji. tapi nasib tak berapa nak baik la sangat. bajet lari wo aku bulan ni. huhu. setel JPN aku ke JPJ pulak. setel JPJ. aku ke opis. masuk kul1245. cun! sampai2 opis terus lunch! muahaha. 

cerita tamat disini.

p/s: sila ingatkan saya jika saya lupa. erk! faktor usia kah?

0 komen-komen: