RSS

21 August 2010

Kami Pernah Berkawan Sekejap


hari ni aku bosann2. tiba2 teringat seorang kawan. sekejap je aku kawan ngan dia ni. jumpe pun sekali dua je. jumpe sebab nak bagi pinjam nota. and kali kedua jumpa nak pulangkan buku nota dia. buku fizik n kimia. biologi dia tak amik, jadi aku kena beli sendiri. hoho. 


jadinya. bila dah teringat. terpikir satu keje yang tak pekdah iaitu search nama dia kat google. hoho. search pun search. jumpa la pulak. hoho. sikit punye serabai la gambar. ngan janggut apa semua. aku tak cam sangat muka dia sebenarnye. yang aku ingat dia lelaki. hoho. 

nak dijadikan cerita. aku tiba2 nampak gamabr dia ngan sorang awek. comel2 gitu. then click kat nama nya. waaaah! dia dah kawin la. pakai baju pengantin. tengok2 komen. sah. memang dia yang pengantin tu. wah! dah kahwin dah kawan aku. aku tak rasa apa2 sebab dah lama lost contact. jadi biar la. mereka kelihatan sangat bahagia. hehe. aku pun tumpang gembira. 

ramai jugak kawan2 yang dah kawin. 

sebelum ni. aku nak sangat kawin. tapi sejak kenal dengan encik B aku macam malas nak kawin. aku dah mula terbayang suasana kawin yang akan membataskan aku dengan kawan2. yang akan membataskan aku nak melakukan aktiviti persatuan. yang akan memikul tanggungjawab sebagai isteri. woo. aku baru tau yang aku memang belum bersedia. entah bila entah nak bersedia aku pun tak. hello. baru 23. releks la kan. ngeh3....

say sorry tu my encik B. saya tak bermaksud nak menghina kamu. saya cuma mahu kamu sedar bahawa tanggungjawab selepas kawin memang susah jika masing2 belum bekerja. jika kamu benar2 untuk saya. pasti tak kemana kan?<---ayat aku akan memualkan orang ke?hahaha


2 komen-komen:

HaNTwO said...

eden sokong...bukan senang nak tempuh alam perkahwinan...tabik spring ayat last skali..

Aziati Zolman said...

hehehe...kan?camne la lau dah kawin ni kang...duit memang bukan segala2nya..tapi skang ni semuanya duit...hohoho

sokong ye...bagus..hhehe